اخبار روز

کشف تفاوت‌های عجیب میان 2 حلقه‌ سیاره اورانوس

سیاره اورانوس مکان عجیبی است. نه تنها هر ۸۴.۳ سال زمینی یک بار به دور خورشید می‌چرخد، بلکه مجموعه‌ای باریک از حلقه‌ها نیز دارد که در برخی نقاط توسط قمرهای کوچک و عجیب در جای خود نگه داشته شده‌اند. دو مورد از این حلقه‌ها، یعنی حلقه‌های μ (مو) و ν (نو)، بسیار کم‌نور هستند، به همین دلیل مطالعه آن‌ها دشوار است.

مشاهدات تلسکوپ فضایی هابل (HST)، تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST)، همراه با داده‌های رصدخانه کک در ماونا کیا در هاوایی، نشان می‌دهد که این دو حلقه دو رنگ متفاوت دارند. مشاهداتی که این تفاوت‌ها را آشکار کردند، طیف‌های بازتابی بودند که نور خورشید بازتاب‌شده از ذرات حلقه‌ها را اندازه‌گیری می‌کردند.

با رمزگشایی نور این حلقه‌ها می‌توانیم توزیع اندازه ذرات و ترکیب آن‌ها را دنبال کنیم که به ما درباره منشأشان اطلاعات می‌دهد و داده جدیدی از چگونگی شکل‌گیری و تکامل سیستم اورانوس و سیارات مشابه ارائه می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید