فرهنگ و هنرفوری

تبدیل ضایعات سنگ به محصولی صادراتی در شرکتی فناور

شرکتی فناور در اصفهان موفق به تبدیل ضایعات کارخانه‌های سنگ‌بری به محصولات هنری و کاربردی شده است.

م
محمد رضا حسنی
۵ تیر ۱۴۰۴، ۷:۱۹
1 دقیقه۲۸۲۰

شرکتی فناور در اصفهان موفق به تبدیل ضایعات کارخانه‌های سنگ‌بری به محصولات هنری و کاربردی شده است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ مدیرعامل این شرکت فناور گفت: شرکت فناور از سال ۱۴۰۰ تاکنون با هدف تبدیل ضایعات کارخانه‌های سنگ‌بری به محصولات هنری و کاربردی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مشغول به کار است.

امیرحسین شاهپوری بااشاره به تعداد زیاد واحد‌های سنگ‌بری در استان اصفهان گفت: در فرایند تولید سنگ، ضایعات زیادی تولیدی می‌شود که استفاده از آنها می‌تواند موجب کاهش آسیب‌های محیط زیستی شود وتوانسته با رویکردی خلاقانه، ضمن کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی، محصولات خود را به صورت غیرمستقیم به دیگر کشور‌ها صادر کند.

وی با اشاره به فعالیت گسترده کارخانه‌های سنگ‌بری در استان اصفهان گفت: استان اصفهان یکی از قطب‌های اصلی صنعت سنگ در کشور است و تعداد واحد‌های فعال در این حوزه به طور مستمر افزایش می‌یابد. مدیرعامل این شرکت فناور گفت: در فرآیند تولید این کارخانه‌ها، بخش زیادی از مواد اولیه به ضایعات تبدیل می‌شود که علاوه بر اتلاف منابع، تهدیدی برای محیط زیست محسوب می‌شود. هدف ما این بوده است که این ضایعات را به عنوان یک منبع ارزشمند تلقی و با استفاده از هنر و فناوری، آنها را به محصولات قابل استفاده و زیبا تبدیل کنیم.

امیرحسین شاهپوری، فعالیت اصلی این شرکت را تولید انواع صنایع دستی با استفاده از ضایعات سنگ، به‌ویژه خراطی‌های سنگی با تزئینات نقاشی سنتی، نگارگری و ترکیب خلاقانه چوب و سنگ برشمرد.

وی گفت: این محصولات به دلیل طراحی منحصر‌به‌فرد و امکان سفارشی‌سازی بالا، مورد توجه مشتریان قرار گرفته است. مشتریان می‌توانند ویژگی‌هایی نظیر نوع و رنگ سنگ، ابعاد، فرم ظاهری و نقوش تزئینی را بر اساس سلیقه خود انتخاب کنند. این انعطاف‌پذیری باعث شده محصولات ما نه‌تنها برای مصارف تزئینی و البته کاربردی، بلکه به عنوان عناصر شاخص در طراحی دکوراسیون داخلی نیز کاربرد داشته باشند.

مدیرعامل شرکت فناور با اشاره به روند صادرات این صنایع دستی در سال‌های گذشته افزود: پیش از شیوع ویروس کرونا و افزایش تحریم‌ها، محصولات طراحی، تولید و به کشور‌هایی همچون عمان و قطر صادر می‌شد. اما پس از همه‌گیری کرونا و به دنبال آن شدت یافتن تحریم‌های اقتصادی، صادرات در تمامی حوزه‌های صنایع دستی با محدودیت‌ها و چالش‌های جدی مواجه شد.

شاهپوری تأکید کرد: با وجود این چالش‌ها، تلاش می‌کنیم که سطح تولیدات خود را افزایش دهیم و دوباره به روند صادرات قبلی برگردیم. باور ما این است که ضایعات سنگ فرصتی برای ایجاد ارزش افزوده، نمایش توانمندی هنر و صنعت ایرانی محسوب می‌شود.

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با حدود ۸۰۰ شرکت دانش‌بنیان، فناور و خلاق به ارزش آفرینی در ابعاد مختلف می‌پردازد.

شرکتی فناور در اصفهان موفق به تبدیل ضایعات کارخانه‌های سنگ‌بری به محصولات هنری و کاربردی شده است.

واکنش خود را ثبت کنید

نظر خود را با یک لمس درباره این گزارش بیان کنید

۰ واکنش
اشتراک‌گذاری:

نظرات۰

م
0/1000
در حال دریافت نظرات...

    اخبار مرتبط

    فرهنگ و هنر

    محرم در اصفهان؛ تداوم سنتی ۱۴۰۰ ساله با حضور بیش از ۵۷۰۰ هیئت مذهبی

    اصفهان -با فرارسیدن محرم، استان اصفهان باردیگر صحنه برپایی گسترده آیین‌های عزاداری سیدالشهدا(ع) می‌شود؛آیین‌هایی که ریشه در سنتی ۱۴۰۰ساله دارد و امسال با ۵ هزار و ۷۰۰ هیئت مذهبی برپا می‌شود.

    7 روز پیش ۴۲
    فرهنگ و هنر

    برگزیدگان جشنواره داستان کوتاه «در مسیر قله» معرفی شدند

    اصفهان (ایسنا) - دبیرخانه جشنواره داستان کوتاه «در مسیر قله» با اعلام پایان فرآیند داوری آثار، اسامی برگزیدگان این رویداد ادبی را معرفی کرد؛ جشنواره‌ای که با محوریت روایت جنگ رمضان، مقاومت ملت ایران و جبهه مقاومت اسلامی و با مشارکت بیش از ۱۵۰ نویسنده از سراسر کشور برگزار شد.

    8 روز پیش ۶۲
    فرهنگ و هنر

    استاندار به بزرگ‌ترین پویش محیط زیستی اصفهان پیوست

    اصفهان - ایرنا - بزرگ‌ترین پویش محیط زیستی استان اصفهان با عنوان «خانواده سبز، ایران امن» همزمان با آخرین روز هفته محیط زیست سال ۱۴۰۵ آغاز به کار کرد و استاندار اصفهان با پیوستن به این حرکت ملی، در جلسه «میز انرژی‌های نوین» از تمامی مدیران دستگاه‌های اجرایی استان خواست تا به این پویش بپیوندند.

    9 روز پیش ۳۷
    فرهنگ و هنر

    اصفهان؛ سکوی پرتاب گردشگری ایران در دوران پساجنگ

    اصفهان (ایسنا) - وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: اصفهان باید در دوران پساجنگ به کانون پذیرش میلیون‌ها گردشگر از سراسر جهان تبدیل شود و خیزش جدید گردشگری ایران از این شهر آغاز خواهد شد. وی با تأکید بر جایگاه تمدنی اصفهان، توسعه زیرساخت‌های گردشگری را لازمه تحقق این هدف دانست.

    9 روز پیش ۶۰

    مهم‌ترین اخبار