اقتصادی

800 هزار تن مجموع تولیدات باغی و گلخانه ای استان است

احداث کانال‌های آبیاری عمومی شرایط آبیاری مزارع در مناطق مختلف را بهبود می‌بخشد و در افزایش مقدار و کیفیت تولیدات موثر است.

م
محمد رضا حسنی
۱۶ مرداد ۱۴۰۰، ۱۶:۴۵
1 دقیقه۵۲۸۰

مدیر امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای استان در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن برآورد می‌شود.

 مجید امینی در گفتگو با خبرنگار باخبرباش اظهار داشت: طرح‌های مرتبط با سامانه‌های نوین آبیاری در سالجاری در ۲ هزار و ۵۴۵ هکتار از زمین های کشاورزی این استان اجرا می‌شود.  

وی بیان داشت: این رقم ممکن است تا سه هزار هکتار نیز افزایش یابد که البته به تخصیص اعتبارات این بخش بستگی دارد.

وی با بیان اینکه هدف اصلی اجرای سامانه‌های نوین آبیاری، مصرف بهینه آب و بهبود کیفیت تولید است خاطرنشان کرد: مقدار ذخیره منابع آبی استان اصفهان و کمبود بارش‌ها در این خطه بر ضرورت اجرای هرچه بیشتر این پروژه‌ها تاکید دارد.

مدیر امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با اشاره به اینکه تاکنون سامانه‌های آبیاری قطره‌ای و بارانی در بالغ بر ۱۲۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی استان انجام شده است، تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۲۵۰ هزار هکتار از مزارع استان قابلیت پیاده سازی طرح‌های آبیاری نوین را دارد.

امینی همچنین به احداث کانال‌های آبیاری عمومی در استان اشاره و اضافه کرد: ۶۶ کیلومتر احداث این نوع سازه تا آخر سال برنامه ریزی شده است.

وی افزود: احداث کانال‌های آبیاری عمومی شرایط آبیاری مزارع در مناطق مختلف را بهبود می‌بخشد و در افزایش مقدار و کیفیت تولیدات موثر است.

 مدیر امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اضافه کرد: استان اصفهان با داشتن ۵۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل پنج درصد از مساحت استان و ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و با برخورداری از شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد به ‌گونه‌ای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانی‌اش بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد، انواع محصولات دانه‌دار و هسته‌دار کشت می‌شود.

 وی گفت: مجموع اراضی زراعی استان اصفهان حدود ۴۸۶ هزار هکتار است که در سال‌های طبیعی از حیث بارندگی حدود۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفه‌ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی اختصاص می‌یابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار تُن برآورد می‌شود.

مدیر امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: مجموع اراضی باغی این دیار نیز حدود ۸۰ هزار هکتار است و بطور عمده شامل انواع سیب درختی، انار،به، انگور، بادام، پسته، گلابی و زردآلوست.

احداث کانال‌های آبیاری عمومی شرایط آبیاری مزارع در مناطق مختلف را بهبود می‌بخشد و در افزایش مقدار و کیفیت تولیدات موثر است.

واکنش خود را ثبت کنید

نظر خود را با یک لمس درباره این گزارش بیان کنید

۰ واکنش
اشتراک‌گذاری:

نظرات۰

م
0/1000
در حال دریافت نظرات...

    اخبار مرتبط

    اقتصادی

    رقابت ناعادلانه؛ پیامد اجرای نامتوازن قوانین

    موضوع مالیات بر ارزش افزوده عسل، نابرابری در اجرای قوانین مالیاتی میان فعالان اقتصادی و مشکلات تأمین ماشین‌آلات صنعتی و دریافت تسهیلات بانکی، از مهم‌ترین محورهای مطرح‌شده در جلسه کارشناسی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان بود.

    7 روز پیش ۴۷
    اقتصادی

    عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در گلپایگان کلید خورد

    گلپایگان -معاون عمرانی فرمانداری گلپایگان گفت:بازارچه «از مزرعه تا سفره» با هدف عرضه مستقیم محصولات، کاهش واسطه‌گری، تنظیم بازار و دسترسی شهروندان به محصولات با قیمت مناسب راه‌اندازی می‌شود.

    7 روز پیش ۴۷
    اقتصادی

    ۳۶ هزار و ۲۹ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال‌زایی در اصفهان پرداخت شد

    اصفهان - ایرنا - معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی اصفهان گفت: ۳۶ هزار و ۲۹ میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه از محل اعتبارات اجزای ۷-۱ و ۷-۲ بند «ب» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ به طرح‌های تولیدی و اشتغال‌زا در استان پرداخت شده است.

    10 روز پیش ۵۱
    فوری
    اقتصادی

    تجربه اصفهان در مدیریت داده‌محور بازار کالاهای اساسی

    تورم، یکی از مهم‌ترین شاخص‌های سنجش وضعیت اقتصاد کلان، بیش از هر متغیر دیگری معیشت خانوارها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. تغییرات شاخص قیمت مصرف‌کننده نه‌تنها بازتاب‌دهنده سیاست‌های پولی و مالی است، بلکه اثر مستقیم شوک‌های سیاستی، به‌ویژه در حوزه کالاهای اساسی، را نیز نشان می‌دهد

    120 روز پیش ۷۶

    مهم‌ترین اخبار

    800 هزار تن مجموع تولیدات باغی و گلخانه ای استان است