فرهنگ و هنر

استاد اسماعیل شیران، احیاگر سفال زرین‌فام درگذشت

استاد اسماعیل شیران، که سال‌ها به‌عنوان یگانه هنرمند احیاگر سفال زرین‌فام در اصفهان شهره بود، دنیای فانی را وداع گفت.

م
محمد رضا حسنی
۲۷ شهریور ۱۴۰۲، ۱۲:۲۰
1 دقیقه۱٬۰۳۱۰

استاد اسماعیل شیران، که سال‌ها به‌عنوان یگانه هنرمند احیاگر سفال زرین‌فام در اصفهان شهره بود، دنیای فانی را وداع گفت.

محمد رضا حسنی - شادروان استاد اسماعیل شیران که از اساتید پیشکسوت هنر سفالگری و به‌عنوان احیاگر سفال زرین‌فام شناخته می‌شد سال۱۳۱۶ در محله بیدآباد اصفهان متولد شد و از ۷ سالگی نزد استادانی مانند «حاج غلامحسین قمی»، «حاج سیدحسن موسوی‌زاده»، «حاج میرزا عباس ایلیاکاشی« و «حاج میرزا عباس ایلیاکاشی« با هنر سفالگری و کاشی‌کاری آشنا شد.

او درباره ایده احیای سفال زرین فام چنین گفته بود:

«این کار، عاشقی است که در جوانی وجود داشت. من وسایل آزمایشگاهی نداشتم و اصلاً نمی‌دانستم آزمایشگاه یعنی چه. مدت‌ها آزمون و خطا کردم و سبک‌های مختلفی را زیر و رو کردم تا درباره چگونگی ساختن لعاب زرین‌فام به نتیجه رسیدم. شنیده بودم که یک رنگی هست به نام قازمغازی، چون به آن زرین‌فام نمی‌گفتند بلکه به آن رنگ "قازمغازی" می‌گفتند و بعدها دانشگاهی‌ها نام آن را عوض کردند و به آن زرین‌فام گفتند. در هارون ولایت امامزاده‌ای بود و من در جرزهایش رنگی شبیه همین زرین‌فام را دیدم که با گِل‌سنگ درست شده بود و در کاشی‌هایش وجود داشت و می‌توانم بگویم میلیادرها تومان می‌ارزد. من عکسی از آن گرفتم و آن را دنبال کردم تا مثلش را بسازم و در نهایت به اینجا رسید. فکر می‌کنم ۴۰ سال داشتم و تازه ازدواج کرده بودم اما نمی‌دانستم با دست خالی خیلی سخت امکان‌پذیر است، در واقع جوانی بود و عاشقی اما نمی‌دانستم عاشقی که برای ما نان نمی‌شود... به این ترتیب شد که من احیاگر سفال زرین‌فام شدم.»

درگذشت شادروان «استاد اسماعیل شیران» را به خانواده این مرحوم و هنرمندان و علاقه‌مندان صنایع‌دستی استان اصفهان تسلیت می‌گوید.

 

استاد اسماعیل شیران، که سال‌ها به‌عنوان یگانه هنرمند احیاگر سفال زرین‌فام در اصفهان شهره بود، دنیای فانی را وداع گفت.

واکنش خود را ثبت کنید

نظر خود را با یک لمس درباره این گزارش بیان کنید

۰ واکنش
اشتراک‌گذاری:

نظرات۰

م
0/1000
در حال دریافت نظرات...

    اخبار مرتبط

    فرهنگ و هنر

    محرم در اصفهان؛ تداوم سنتی ۱۴۰۰ ساله با حضور بیش از ۵۷۰۰ هیئت مذهبی

    اصفهان -با فرارسیدن محرم، استان اصفهان باردیگر صحنه برپایی گسترده آیین‌های عزاداری سیدالشهدا(ع) می‌شود؛آیین‌هایی که ریشه در سنتی ۱۴۰۰ساله دارد و امسال با ۵ هزار و ۷۰۰ هیئت مذهبی برپا می‌شود.

    7 روز پیش ۴۲
    فرهنگ و هنر

    برگزیدگان جشنواره داستان کوتاه «در مسیر قله» معرفی شدند

    اصفهان (ایسنا) - دبیرخانه جشنواره داستان کوتاه «در مسیر قله» با اعلام پایان فرآیند داوری آثار، اسامی برگزیدگان این رویداد ادبی را معرفی کرد؛ جشنواره‌ای که با محوریت روایت جنگ رمضان، مقاومت ملت ایران و جبهه مقاومت اسلامی و با مشارکت بیش از ۱۵۰ نویسنده از سراسر کشور برگزار شد.

    8 روز پیش ۶۲
    فرهنگ و هنر

    استاندار به بزرگ‌ترین پویش محیط زیستی اصفهان پیوست

    اصفهان - ایرنا - بزرگ‌ترین پویش محیط زیستی استان اصفهان با عنوان «خانواده سبز، ایران امن» همزمان با آخرین روز هفته محیط زیست سال ۱۴۰۵ آغاز به کار کرد و استاندار اصفهان با پیوستن به این حرکت ملی، در جلسه «میز انرژی‌های نوین» از تمامی مدیران دستگاه‌های اجرایی استان خواست تا به این پویش بپیوندند.

    8 روز پیش ۳۷
    فرهنگ و هنر

    اصفهان؛ سکوی پرتاب گردشگری ایران در دوران پساجنگ

    اصفهان (ایسنا) - وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: اصفهان باید در دوران پساجنگ به کانون پذیرش میلیون‌ها گردشگر از سراسر جهان تبدیل شود و خیزش جدید گردشگری ایران از این شهر آغاز خواهد شد. وی با تأکید بر جایگاه تمدنی اصفهان، توسعه زیرساخت‌های گردشگری را لازمه تحقق این هدف دانست.

    9 روز پیش ۶۰

    مهم‌ترین اخبار