فرهنگ و هنرفوری

جهاد دانشگاهی نهادی با رسالت فرهنگی نه مأموریت‌محور بلکه رسالت‌محور

ایسنا/اصفهان معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با تأکید بر مفهوم «رسالت‌محوری» در نظام فکری جهاد دانشگاهی، تجربیات شخصی‌اش در مدیریت فرهنگی را بازگو کرد.

م
محمد رضا حسنی
۱۱ مرداد ۱۴۰۴، ۲۲:۴۴
1 دقیقه۲۷۷۰

ایسنا/اصفهان معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با تأکید بر مفهوم «رسالت‌محوری» در نظام فکری جهاد دانشگاهی، تجربیات شخصی‌اش در مدیریت فرهنگی را بازگو کرد.

محمود علیگو، امروز یکشنبه ۱۲ مرداد در جلسه تودیع معارفه رئیس جدید جهاددانشگاهی واحد اصفهان، در ابتدای سخنان خود با یادی از مرحوم داریوش اسماعیلی، معاون فرهنگی اسبق جهاد دانشگاهی واحد اصفهان اظهار کرد: او در واحد اصفهان برای من درس‌های بسیاری به یادگار گذاشت. بخش قابل‌توجهی از فعالیت‌هایم در سازمان بهزیستی کشور، مرهون تذکرات وی بود.

وی در ادامه دو خاطره از این استاد فرزانه نقل کرد و افزود: روزی به همراه مرحوم دکتر امیر معتمدی، معاون فرهنگی وقت واحد علوم پزشکی تهران، وارد اصفهان شدیم. دکتر اسماعیلی با جدیت گفت: «معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی باید طبیب دوّار باشد.» این تعبیر، اشاره‌ای عمیق به مسئولیتی دارد که از خودسازی درونی آغاز می‌شود؛ همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند: «جهاد دانشگاهی بر پایه تقواست.»

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ادامه داد: خاطره‌ای دیگر مربوط به زمانی است که در سازمان بهزیستی مشغول فعالیت بودم. ساعت چهار و نیم بامداد، مرحوم اسماعیلی با من تماس گرفت که یکی از دانشجویان قصد خودکشی دارد. ایشان شخصاً در خوابگاه دانشگاه حضور یافته بود. این امر، نشانه‌ای است از جایگاه واقعی یک معاون فرهنگی؛ فردی که دغدغه جان و روح دانشجو را دارد، حتی در نیمه‌شب.

علیگو تصریح کرد: ما در جهاد دانشگاهی تکنولوژی نداریم، اما یک فناوری ویژه داریم؛ فناوری تربیت نیروی انسانی. این مدل تربیتی بر ارتباط فرد با خود، با خدا، با خلق و با خلقت استوار است. کسی که خود را نسازد، نمی‌تواند در این الگو موفق باشد.

وی با تأکید بر مفهوم «رسالت فرهنگی» افزود: پس از دو روز از انتصاب به‌عنوان معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، در جلسه‌ای در واحد دانشگاه اصفهان، در پاسخ به این پرسش که «وظیفه حوزه فرهنگی چیست؟» دریافتم که، ما نه وظیفه فرهنگی داریم و نه صرفاً مأموریت. ما رسالت فرهنگی داریم. کسی که ناظر به رسالت زندگی می‌کند، در همه حال در مسیر خداست و کارش توسط خدا هدایت می‌شود.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی نهادی نیست که منتظر بماند تا استاندار یا رئیس‌جمهور برایش مأموریت تعیین کند. ما دارای رسالت ملی هستیم نه مأموریت ملی. امام خمینی(ره) و پس از ایشان رهبر معظم انقلاب، این رسالت را به ما سپرده‌اند؛ در حوزه علوم انسانی، فنی، مهندسی و ادبیات. اگر این رسالت را بپذیریم، هیچ جنگ و زلزله‌ای نمی‌تواند ما را از مسیر خارج کند.

وی خاطرنشان کرد: اگر امروز رسالت من در جهاد دانشگاهی پذیرفته نمی‌شود، فردا ممکن است در سازمان بهزیستی محقق شود. رسالت من، احیای انسان‌هاست و من هر جا باشم، در مسیر احیای خودم و دیگران گام برمی‌دارم.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در پایان با تأکید بر ضرورت بازنگری در نگاه‌ها و رفتارهای درون‌سازمانی گفت: اگر امروز در مشی خودمان، از سطح رئیس تا سطح کارشناس، تغییری ایجاد نکنیم، ممکن است از رسالتی که بر دوش ماست، غافل شویم. سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی میراث‌دار این رسالت است و باید بیش از پیش بدان توجه کند.

ایسنا/اصفهان معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با تأکید بر مفهوم «رسالت‌محوری» در نظام فکری جهاد دانشگاهی، تجربیات شخصی‌اش در مدیریت فرهنگی را بازگو کرد.

واکنش خود را ثبت کنید

نظر خود را با یک لمس درباره این گزارش بیان کنید

۰ واکنش
اشتراک‌گذاری:

نظرات۰

م
0/1000
در حال دریافت نظرات...

    اخبار مرتبط

    فرهنگ و هنر

    محرم در اصفهان؛ تداوم سنتی ۱۴۰۰ ساله با حضور بیش از ۵۷۰۰ هیئت مذهبی

    اصفهان -با فرارسیدن محرم، استان اصفهان باردیگر صحنه برپایی گسترده آیین‌های عزاداری سیدالشهدا(ع) می‌شود؛آیین‌هایی که ریشه در سنتی ۱۴۰۰ساله دارد و امسال با ۵ هزار و ۷۰۰ هیئت مذهبی برپا می‌شود.

    7 روز پیش ۴۲
    فرهنگ و هنر

    برگزیدگان جشنواره داستان کوتاه «در مسیر قله» معرفی شدند

    اصفهان (ایسنا) - دبیرخانه جشنواره داستان کوتاه «در مسیر قله» با اعلام پایان فرآیند داوری آثار، اسامی برگزیدگان این رویداد ادبی را معرفی کرد؛ جشنواره‌ای که با محوریت روایت جنگ رمضان، مقاومت ملت ایران و جبهه مقاومت اسلامی و با مشارکت بیش از ۱۵۰ نویسنده از سراسر کشور برگزار شد.

    8 روز پیش ۶۲
    فرهنگ و هنر

    استاندار به بزرگ‌ترین پویش محیط زیستی اصفهان پیوست

    اصفهان - ایرنا - بزرگ‌ترین پویش محیط زیستی استان اصفهان با عنوان «خانواده سبز، ایران امن» همزمان با آخرین روز هفته محیط زیست سال ۱۴۰۵ آغاز به کار کرد و استاندار اصفهان با پیوستن به این حرکت ملی، در جلسه «میز انرژی‌های نوین» از تمامی مدیران دستگاه‌های اجرایی استان خواست تا به این پویش بپیوندند.

    9 روز پیش ۳۷
    فرهنگ و هنر

    اصفهان؛ سکوی پرتاب گردشگری ایران در دوران پساجنگ

    اصفهان (ایسنا) - وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: اصفهان باید در دوران پساجنگ به کانون پذیرش میلیون‌ها گردشگر از سراسر جهان تبدیل شود و خیزش جدید گردشگری ایران از این شهر آغاز خواهد شد. وی با تأکید بر جایگاه تمدنی اصفهان، توسعه زیرساخت‌های گردشگری را لازمه تحقق این هدف دانست.

    9 روز پیش ۶۰

    مهم‌ترین اخبار

    جهاد دانشگاهی نهادی با رسالت فرهنگی نه مأموریت‌محور بلکه رسالت‌محور