اقتصادی

فرسوده بودن ۷۰ درصد از ماشین‌آلات بخش معدن اصفهان

اصفهان- ایرنا- رییس نظام مهندسی معادن اصفهان گفت: حدود ۷۰ درصد از ماشین‌آلات بخش معدن استان فرسوده است و عمر بالای ۱۰ سال دارد.

م
محمد رضا حسنی
۲۰ بهمن ۱۴۰۳، ۱۳:۰۷
1 دقیقه۳۱۵۰

آیت‌الله ستوده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشتر ماشین‌آلات بخش معدن اصفهان عمر بالای ۲۰ سال دارد که این موضوع بر کاهش بهره‌وری، ایمنی و کیفیت تولید مواد معدنی تاثیرگذار است.

وی با بیان اینکه عمر استاندارد ماشین‌آلات معدنی پنج تا ۱۰ سال است، تاکید کرد: فرسودگی ماشین‌آلات معدنی یکی از چالش‌های عمده‌ صنایع معدنی استان اصفهان به‌شمار می‌آید.

رییس نظام مهندسی معادن استان اصفهان اظهار داشت: ۶۵ درصد هزینه‌های استخراج معادن را ماشین‌آلات و نگهداری آنها به خود اختصاص می‌دهد.

ستوده تصریح کرد: سن بالای تجهیزات و ماشین‌آلات، سرمایه‌گذاری ناکافی، شرایط سخت کاری و ضعف در زمینه تعمیر و نگهداری مناسب از مهمترین عوامل فرسودگی تجهیزات و ماشین‌آلات معدنی استان است.
این متخصص حوزه مواد معدنی در اصفهان اضافه کرد: کاهش بهره‌وری، افزایش هزینه‌ها، ایمنی پایین و آلودگی زیست‌ محیطی از پیامدهای فرسودگی ماشین‌آلات معدنی محسوب می‌شود.

ستوده با تاکید بر لزوم توجه بیشتر دولت و صنایع معدنی به موضوع فرسودگی ماشین‌آلات معدنی، گفت: برای بهبود این وضعیت و افزایش بهره‌وری، لازم است که سرمایه‌گذاری در زمینه نوسازی و ارتقای ماشین‌آلات انجام و برنامه‌های نگهداری منظم و بهینه‌سازی، اجرا شود.

وی اضافه کرد: سازمان نظام مهندسی معدن به‌عنوان یکی از نهادهای کلیدی در صنعت معدن کشور می تواند از طریق مشاوره و راهنمایی فنی، تحلیل و ارزیابی وضعیت موجود، تدوین استانداردها و مشخصات فنی، تسهیل در تأمین منابع مالی (رابط بین بخش خصوصی و دولتی)، آموزش و توسعه مهارت‌ها و پشتیبانی از پژوهش‌ها و نوآوری‌ها نقش بسزایی در نوسازی ماشین‌آلات معدنی ایفا کند.

ستوده خاطرنشان کرد: طبق آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت، ۲۹ هزار و ۶۰۰ دستگاه ماشین آلات معدنی از جمله لودر، بیل مکانیکی، بولدوزر، دامتراک و گریدر در معادن کشور فعال است که پنج هزار و ۸۳۷ دستگاه لودر عمر بالای ۲۰ سال و سه هزار و ۵۷۱ دستگاه عمر بین ۱۰ تا ۲۰ سال دارند.

وی ادامه داد: ۹۸۰ دستگاه از این ماشین‌آلات عمر بین پنج تا ۱۰ سال و فقط ۵۳۷ دستگاه لودر عمر کمتر از پنج سال دارد.

ستوده با بیان اینکه اصفهان با ذخایر معدنی متنوع، نقش مهمی در تأمین مواد خام صنایع مختلف دارد، گفت: انواع مواد معدنی از جمله طلا، سرب، روی، آهن، مس، باریت و بنتونیت در این استان وجود دارد.
رییس نظام مهندسی معادن استان اصفهان تاکید کرد: سرمایه‌گذاری در این بخش و مدیریت بهینه و بهره‌برداری از معادن با رعایت اصول زیست‌ محیطی و استفاده از فناوری‌های نوین می‌تواند به رشد و توسعه اقتصادی استان و کشور کمک کند.

به گزارش ایرنا، استان اصفهان با دارا بودن منابع معدنی غنی یکی از قطب‌های صنایع معدنی کشور به‌شمار می‌آید.

حدود ۹۳۰ معدن فعال و بیش از ۱۰۰ محدوده دارای مجوز برداشت شن و ماسه رودخانه‌ای، خاک رس و خاک تونان در استان اصفهان وجود دارد.

اصفهان- ایرنا- رییس نظام مهندسی معادن اصفهان گفت: حدود ۷۰ درصد از ماشین‌آلات بخش معدن استان فرسوده است و عمر بالای ۱۰ سال دارد.

واکنش خود را ثبت کنید

نظر خود را با یک لمس درباره این گزارش بیان کنید

۰ واکنش
اشتراک‌گذاری:

نظرات۰

م
0/1000
در حال دریافت نظرات...

    اخبار مرتبط

    اقتصادی

    رقابت ناعادلانه؛ پیامد اجرای نامتوازن قوانین

    موضوع مالیات بر ارزش افزوده عسل، نابرابری در اجرای قوانین مالیاتی میان فعالان اقتصادی و مشکلات تأمین ماشین‌آلات صنعتی و دریافت تسهیلات بانکی، از مهم‌ترین محورهای مطرح‌شده در جلسه کارشناسی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان بود.

    7 روز پیش ۴۷
    اقتصادی

    عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در گلپایگان کلید خورد

    گلپایگان -معاون عمرانی فرمانداری گلپایگان گفت:بازارچه «از مزرعه تا سفره» با هدف عرضه مستقیم محصولات، کاهش واسطه‌گری، تنظیم بازار و دسترسی شهروندان به محصولات با قیمت مناسب راه‌اندازی می‌شود.

    7 روز پیش ۴۷
    اقتصادی

    ۳۶ هزار و ۲۹ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال‌زایی در اصفهان پرداخت شد

    اصفهان - ایرنا - معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی اصفهان گفت: ۳۶ هزار و ۲۹ میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه از محل اعتبارات اجزای ۷-۱ و ۷-۲ بند «ب» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ به طرح‌های تولیدی و اشتغال‌زا در استان پرداخت شده است.

    10 روز پیش ۵۱
    فوری
    اقتصادی

    تجربه اصفهان در مدیریت داده‌محور بازار کالاهای اساسی

    تورم، یکی از مهم‌ترین شاخص‌های سنجش وضعیت اقتصاد کلان، بیش از هر متغیر دیگری معیشت خانوارها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. تغییرات شاخص قیمت مصرف‌کننده نه‌تنها بازتاب‌دهنده سیاست‌های پولی و مالی است، بلکه اثر مستقیم شوک‌های سیاستی، به‌ویژه در حوزه کالاهای اساسی، را نیز نشان می‌دهد

    120 روز پیش ۷۶

    مهم‌ترین اخبار

    فرسوده بودن ۷۰ درصد از ماشین‌آلات بخش معدن اصفهان