اعلام زنگخطر وقوع حادثه متروپل در اصفهان
ناصر اکبری، سرپرست شرکت آبوفاضلاب استان اصفهان، در بیستونهمین جلسه کمیسیون ویژه آب و مناطق کمبرخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان که با موضوع فرونشست زمین برگزار شد، با بیان اینکه اجرای چاههای جذبی برای زمان وقوع باران در شهر بسیار اهمیت دارد و نیز اینکه ارائه مجوز احداث شیرخانه مورد نیاز برای پیشگیری از وقوع بحران ضروری است، اظهار کرد: فرونشست زمین زنگ خطری برای وقوع حادثه متروپل آبادان در اصفهان است؛ زیرا در برخی خطوط، میان لولههای آب 2 سانتیمتر فاصله افتاده است که با اندک رانش زمین دچار بحران جدی میشود.
وی افزود: ارائه مجوز احداث شیرخانه مورد نیاز برای پیشگیری از وقوع بحران یکی از مهمترین درخواستهای شرکت آب و فاضلاب استان است.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با بیان اینکه فرونشست 2 ضرر عمده برای شهر دارد، خاطرنشان کرد: آسیب به آبخوان و آسیب به شبکه فاضلاب هنگام بارش باران اتفاقات ناگواری را برای شهر رقم میزند؛ بنابراین استفاده از چاههای جذبی در زمان وقوع باران بسیار مهم است.
بهرام نادی، عضو کارگروه فرونشست زمین نیز در این جلسه اظهار کرد: امروز اگر موضوع فرونشست زمین مطرح میشود به این دلیل است که نشانههایی از یک واقعه بزرگ نمایان شده است. طبق نقشهها توسعه شهر و ایجاد فضای بیشتر برای جمعیت و شغل بیشتر محقق شده است.
وی با بیان اینکه نباید ادعا کرد که میتوان فرونشست را کنترل کرد، تصریح کرد: امروزه شهرها درگیر مسائل متعدد محیطزیستی همچون آلودگی هوا و کمبود آب هستند، ازاینرو به مرور شاهد اتفاقات ناگواری در شهرها خواهیم بود.
عضو کارگروه فرونشست زمین با بیان اینکه علت وقوع حادثه متروپل این است که عدهای چشم خود را روی کمبودها بستهاند، گفت: در خصوص فرونشست فرضیههای مختلفی مطرح است؛ یکی از این فرضیهها آن است که ترک ایجاد شده در پلهای تاریخی به علت قدیمی بودن پل اتفاق افتاده که یک تفکر اشتباه است؛ زیرا روی پل شهرستان که قدیمیترین پل محسوب میشود و روی بستر سنگی ایجاد شده، هیچ نوع ترکی وجود ندارد.
نادی خاطرنشان کرد: فرضیه دوم درخصوص ترکهای ساختمانی این است که حتی ساختمانهای جدید با استحکام بالا نمیتوانند در مقابل فرونشست دوام داشته باشند و با گسترده شدن پی ساختمان هم مشکل رفع نمیشود.
وی اضافه کرد: فرضیه بعدی مطرح میکند که خاک سست و زراعی و آب زیر بناهای مسکونی وجود دارد که باعث ایجاد ترک در ساختمانها میشود که این فرضیه نیز اشتباه است؛ زیرا طی چندین سال گذشته زایندهرود و مادیها خشک بوده است. باید به یک فهم مشترک در رابطه با فرونشست برسیم.
دیدگاه / پاسخ
موارد مرتبط
محبوبترین مطالب
مجموعه ها
خبرنامه
با عضویت در خبرنامه از جدیدترین اخبار روز مطلع شوید!