
برنامههای مدیریت شهری برای احیای فرهنگ دوچرخهسواری در اصفهان
اصفهان - ایرنا - معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان از برنامه ریزی این معاونت برای احیای فرهنگ دوچرخهسواری در اصفهان خبر داد و گفت: در حال حاضر فقط حدود سه الی چهار درصد شهروندان از دوچرخه استفاده میکنند.
سعید ساکت روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا ضمن اشاره به پیشینه درخشان اصفهان در دوچرخهسواری، گفت: در دهههای گذشته، اصفهان به شهر دوچرخهها معروف بود و بسیاری از ترددهای شهری با این وسیله انجام میشد و امروز نیز تلاش میکنیم این فرهنگ را احیا کنیم.
وی با بیان آمارهای ترافیکی افزود: در اصفهان با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت، حدود ۸۰۰ هزار خودرو با پلاک فعال تردد میکنند و ۴۳ درصد سفرهای روزانه با خودروی شخصی انجام میشود، درحالیکه سهم دوچرخه تنها سه تا چهار درصد است.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان تصریح کرد: برنامههای مدیریت شهری برای توسعه دوچرخهسواری افزایش ایستگاههای دوچرخه و نصب هزار ایستگاه جدید در مدارس، مساجد، کتابخانهها و اماکن عمومی است.
وی با اشاره به حملونقل ترکیبی به عنوان یکی از راهکاری کاهش سفر با خودرو شخصی گفت: امکان استفاده همزمان از دوچرخه و مترو برای سفرهای درونشهری از دیگر راهکارها است که در این زمینه بازسازی و رنگآمیزی ۴۰۰ تا ۵۰۰ ایستگاه موجود در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به تدوین آییننامه تردد ایمن اسکوترها با همکاری پلیس راهور، افزود: برنامهریزی برای راه اندازی اسکوترهای اشتراکی و افزودن بیش از هزار اسکوتر با حمایت بخش خصوصی انجام شده است.
ساکت تاکید کرد: هدف ما کاهش آلودگی هوا و ترافیک با توسعه حملونقل پاک است و در ماههای آینده برنامههای بیشتری اجرا خواهد شد.
گزارش ایرنا، اصفهان یکی از آلودهترین کلانشهرهای ایران است که کمترین تعداد روزهای پاک و همچنین میزان بارش سالانه را در مقایسه با سایر کلانشهرها دارد.
ویژگیهای جغرافیایی و اقلیمی این خطه نیز شرایط آلودگی هوا را برای صنعتیترین شهر کشور سختتر کرده است.
اصفهان در سال ۱۴۰۳ معادل ۱۴۲ روز هوای آلوده داشته که از این تعداد ۱۲۰ روز دارای کیفیت هوای آلوده برای گروههای حساس و ۲۲ روز دارای کیفیت هوای آلوده برای عموم بوده است. در ابتدای سالجاری نیز مدیر کل مدیریت بحران هشدارهایی را با توجه به آلودگی هوای اصفهان ارائه داده است و این در حالی است که همچنان سوخت مازوت در اصفهان استفاده میشود.
به گفته مسوولان حوزه ترافیکی روزانه بیش از ۴.۴ میلیون سفر در شهر انجام میشود که ۴۳ درصد از طریق خودروهای سواری، ۷ تا ۱۰ درصد با موتورسیکلت، حدود ۱۰ درصد توسط تاکسی و پلتفرمهای حملونقل، ۱۳ درصد به وسیله حملونقل همگانی (اتوبوس و مترو) و ۲۰ درصد با پیادهروی صورت میگیرد، همچنین دوچرخهسواری نیز سهمی نزدیک به چهار درصد دارد.
دیدگاه / پاسخ
موارد مرتبط
محبوبترین مطالب
مجموعه ها
خبرنامه
با عضویت در خبرنامه از جدیدترین اخبار روز مطلع شوید!