حالت شب
  • Sunday, 19 May 2024
خبرنگاران با بیمه رسانه الزاماً مشمول سختی کار نمی‌شوند

خبرنگاران با بیمه رسانه الزاماً مشمول سختی کار نمی‌شوند

 به گزارش باخبرباش در ماده ۱۲ قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور که در سال ۱۳۸۰ توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام به تأیید رسید به حرفه خبرنگاری و روزنامه‌نگاری اشاره شده که به گفته مدیر کل تأمین اجتماعی استان اصفهان سختی کار توسط یک کمیته چند نفره بررسی و پس از تحقیق و بررسی مهر سختی کار بر بیمه خبرنگاران حک می‌شود و الزاماً داشتن بیمه رسانه دال بر شمولیت سختی کار نمی‌شود.

سختی کار به آن دسته از خبرنگارانی که دارای بیمه رسانه هستند و پس از تحقیق و بررسی مشخص بشود که از خانواده مدیر مسئول بودند و صرفاً در خانه یا دفتر کار اقدام به تهیه خبر و یا درج اخبار کپی می‌کردند اختصاص نمی‌یابد و صرفاً خبرنگارانی که گزارشات تحقیقی و میدانی تهیه می‌کنند به عنوان مثال خبرنگاران صدا و سیما که در صحنه حضور دارند اختصاص می‌یابد.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان  با اعلام اینکه به دنبال افزایش قانون سن بازنشستگی که یک قانون معمول در دیگر کشورها است و این خواسته چندین ساله تأمین اجتماعی برای پایداری این صندوق است، تنها مشاغلی که تمام آیتم‌های سختی کار را داشته باشد از محیط کار، ابزار آلات کاری، شغل سخت و غیره مشمول قانون افزایش سن بازنشستگی نمی‌شوند، اظهار کرد: برخی از مشاغلی که تنها بخشی از آن سختی کار محسوب می‌شود تحت قانون سن بازنشستگی قرار می‌گیرند که بزودی جزئیات آن اعلام می‌شود.

صندوق تأمین اجتماعی یک صندوق بین شغلی است

مرتضی حاجی کاظمی ادامه داد: صندوق تأمین اجتماعی یک صندوق دولتی نیست که نگرانی از بابت عدم پایداری آن نداشته باشیم بلکه یک صندوق بین شغلی است و همواره پول از افراد بیمه شده دریافت و هزینه افراد بازنشسته را پرداخت می‌کنیم و با توجه به اینکه با افزایش جمعیت سالمندان در کشور مواجه هستیم بنابراین برای حفظ و پایداری صندوق باید سن بازنشستگی را افزایش دهیم.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان در کشورهای دیگر سن بازنشستگی بالا است و در ایران نیز این قانون را وضع کردیم، اضافه کرد: در گذشته یک فردی که ۶۰ سال داشت با حداقل ۱۰ سال پرداخت بیمه مشمول بازنشستگی می‌شد که طی اجرای آن صندوق دچار تضرر شد و ۱۰ سال به ۲۰ سال افزایش دادیم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر یک خانم مثلاً ۷۰ ساله در صورتی که شاغل نباشد و هیچ منبع درآمدی نداشته باشد می‌تواند درخواست دریافت حقوق پدر متوفی خود را بدهد حتی اگر ۲۰ سال پیش پدر خود را از دست داده باشد، گفت: خدمات تأمین اجتماعی بسیار گسترده است و برای نگه داشتن صندوق تأمین اجتماعی نیاز به اجرای طرح‌ها و برنامه‌های متعددی از جمله افزایش سن بازنشستگی است.

با افزایش تعرفه بیمه‌ها در هر سال شاهد ریزش بیمه‌شدگان هستیم

مدیر کل تأمین اجتماعی استان اصفهان تصریح کرد: همه ساله با افزایش تعرفه بیمه در ۴ ماهه اول سال با ریزش بیمه شدگان مواجهیم و از تیرماه با رشد بیمه شدگان مواجهیم که در شش ماه دوم سال این آمار افزایش بیشتری می‌یابد و امسال نسبت به سال گذشته ۲.۶ دهم درصد رشد داشته است.

حاج کاظمی معتقد است در بدبینانه ترین حالت ۳۰ درصد از جمعیت بیمه شده استان اصفهان شاغل از خدمات تأمین اجتماعی احساس نارضایتی نداشته باشند که البته عدد قابل توجهی است و همین مسئله باعث می‌شود که ۷۰ درصد خدمات مطلوب تأمین اجتماعی به چشم نیاید و فکر کنید تأمین اجتماعی خدمات خوبی ارائه نمی‌دهد.

وی از الکترونیکی شده ۵۰ خدمت تأمین اجتماعی خبر داد و افزود: در استان اصفهان بالای ۶۷ درصد جمعیت تحت پوشش بیمه هستند که این رقم در کشور برابر با ۵۲ درصد است که شامل ۳ میلیون و ۷۹۵ هزار نفر بیمه شده در اصفهان ثبت شده که به طور میانگین بالغ بر ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان مستمری بگیر می‌شوند.

 

منبع: مهر 

دیدگاه / پاسخ