حالت شب
  • Thursday, 31 October 2024
خواص شگفت‌انگیز گیاه دارویی میخک از درمان دندان درد تا آرتروز

خواص شگفت‌انگیز گیاه دارویی میخک از درمان دندان درد تا آرتروز

 به گزارش باخبرباش به نقل از فارس  میخک جوانه‌های گل درخت میخک است، این ادویه‌ همه‌کاره به دو صورت کامل و آسیاب‌شده یافت می‌شود. میخک دارای عطروطعم خوبی است و از گذشته به‌عنوان ادویه نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد. میخک خواص درمانی و دارویی زیادی دارد حتی چوب میخک نیز برای سلامت بدن و درمان بیماری‌ها خواص فوق‌العاده‌ای دارد. میخک طبع گرم و خشک داشته و این گیاه سرشار از ویتامین C است و خواص ضدباکتریایی و ضدویروسی دارد.

از خواص دارویی میخک می‌توان به درمان سردرد، بیماری‌های دهان و دندان، تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به کاهش قند خون و مؤثر بودن در افراد دیابتی، کمک به کاهش وزن و لاغری، محافظت از کبد، کمک به سلامت دستگاه گوارش، استحکام استخوان‌ها، کمک به پاکسازی خون اشاره کرد. در این گزارش به برخی از خواص میخک ازجمله خواص میخک برای زنان، مو و پوست، سرماخوردگی، خواص گل میخک، خواص دمنوش لاغری میخک و همچنین عوارض میخک می‌پردازیم.

 

خواص میخک برای سرماخوردگی

مریم امیری کارشناس گیاهان دارویی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با بیان اینکه میخک ترکیبات خاصیت ضدالتهاب و ضدباکتریایی دارد، اظهار داشت: میخک نه‌تنها باعث تسکین گلودرد می‌شود بلکه درد حاصل از سرفه مداوم را هم تسکین می‌دهد.

وی با بیان اینکه میخک خلط‌‌آور طبیعی است و مجرای تنفسی را پاک می‌کند، افزود: خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد ویروسی میخک سبب تقویت سیستم ایمنی شده و به پاکسازی سموم و عفونت از بدن کمک می‌کند، همچنین میخک خارش گلو ناشی از سرفه خشک را هم تسکین می‌دهد.

امیری با بیان اینکه دمنوش میخک می‌تواند علائم سرماخوردگی مثل آبریزش بینی و سرفه را تا حد زیادی کاهش دهد، بیان کرد: شما به‌راحتی می‌توانید میخک آسیاب‌شده را در بسیاری از غذاهای خود بگنجانید و به آن‌ها عطروطعم دلپذیری بدهید.

 

سیستم ایمنی بدن خود را با خوردن میخک تقویت کنید

کارشناس گیاهان دارویی با بیان اینکه میخک بهترین گزینه برای تقویت سیستم ایمنی بدن است، عنوان کرد: بسیاری از افراد، صبح‌ها هنگام برخاستن از خواب با بوی بد دهان مواجه می‌شوند که به علت وجود یک باکتری غیر هوازی است که روی زبان شکل می‌گیرد، این باکتری با شکستن پروتئین موجود در غذاها گازهایی تولید می کند؛ مؤثرترین روش برای از بین بردن بوی بد دهان مصرف میخک است.

وی ادامه داد: میخک دارای خواص ضدعفونی کننده، ضد قارچ و ضد میکروبی دارد که باعث از بین بردن باکتری‌ها و میکروب های بد دهان می شود.

دندان درد خود را با میخک درمان کنید

امیری اضافه کرد: یکی از فواید میخک رفع دندان درد است، خاصیت بی حس کنندگی موضعی که در داخل این گیاه موجود است درد دندان را از بین می‌برد، بنابراین تنها با قرار دادن یک عدد میخک روی دندانی که درد دارد از شدت عذاب آن تا زمان مراجعه به دندانپزشک بکاهید.

 

با استفاده از میخک ، کبدی سالم داشته باشید

کارشناس گیاهان دارویی تصریح کرد: سموم بدن و سوخت و ساز داروهای مصرفی توسط کبد دفع و کنترل می شود، در این میان وجود ماده ای به نام اوژنول در روغن میخک باعث می شود فعالیت کبد به طور چشمگیری بهتر و سریع‌تر شود بنابراین با خوردن و استفاده از میخک کارایی کبد خود را بالا ببرید.

میخک منبع غنی از آنتی اکسیدان است

وی افزود: یکی از با اهمیت‌ترین منبع غذایی پلی فنول، میخک است، پلی فنول‌ها همان مواد مغذی هستند که زمان خوردن گیاهان جذب می‌شوند و کاهش فشار خون و کلسترول، بهبود عملکردپذیری شریان‌ها و افزایش طول عمر از جمله مزایای است که دارا است.

خوردن میخک هضم و گوارش شما را آسان می کند

امیری بیان کرد: میخک‌ها با دارا بودن فیبر از یبوست جلوگیری کرده و عملکرد دستگاه گوارشی را بهبود می‌بخشد و همچنین به علت ترشح آنزیم‌های خاص هاضمه در بدن به عنوان یک منبع درمانی برای حل مشکلات گوارشی و هضم و همچنین کاهش حالت تهوع به کار می‌روند، استفاده میخک به شکل پودر در عسل موثرترین راه برای درمان مشکلات گوارشی است.

 

علیرضا کریمی، کارشناس طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به خواص میخک در طب سنتی گفت: برای رفع دندان درد و گوش درد یک قطره از اسانس میخک و یا روغن آن را روی دندان بمالید و یا در گوش بچکانید.

حافظه ضعیف خود را با دمنوش میخک تقویت کنید

وی با بیان اینکه میخک تقویت کننده مغز است و کسانی که حافظه ضعیف دارند باید از دم کرده میخک استفاده کنند، افزود: میخک حالت تهوع و استفراغ را برطرف می‌کند، بدین منظور می توان ۲ قطره از اسانس میخک را در یک لیوان ریخت و نوشید و یا از یک فنجان دم کرده میخک استفاده کرد.

کریمی ادامه داد: برای درمان کمردرد، چای میخک و یا دو قطره اسانس میخک را با آب گرم و یا چای مخلوط کرده و بنوشید، نوشیدن یک فنجان چای میخک بعد از غذا گاز و درد معده را از بین می‌برد.

این متخصص طب سنتی با بیان اینکه استفاده از میخک گرفتگی عضله را از بین می‌برد، اضافه کرد: برای درمان نفخ شکم با مخلوط کردن ۴ عدد میخک در آب و نوشیدن آن در هر صبح آن را درمان کنید.

کارشناس طب سنتی با بیان اینکه روغن گل میخک برای درمان جوش مؤثر است و می‌توانید تأثیر آن را پس از ماساژ دادن یک قاشق از آن را روی جوش‌های خود مشاهده کنید، بیان کرد: برای درمان آرتریت و آرتروز نیز می‌توانید از روغن گل میخک استفاده کنید، زیرا به‌شدت در کاهش درد و التهاب تأثیرگذار است.

وی با اشاره به دمنوش میخک گفت: مقدار ۱۰ گرم میخک یا پودر آن را به همراه یک لیتر آب جوش مخلوط کرده و بگذارید به مدت ۵ دقیقه دم بکشد، اگر می‌خواهید میخک خاصیت خود را از دست ندهد، بهتر است آب را به‌صورت جداگانه جوشانده و درنهایت میخک را برای دم کشیدن به آب اضافه کنید.

 

میخک را در حد اعتدال و حدود ۲ بار در هفته استفاده کنید

کریمی ادامه داد: هنگام افزودن میخک مقداری زنجبیل نرم شده و چوب دارچین اضافه کنید، در هنگام میل کردن چای نیز خوب است مقداری لیموترش بر روی چای بچکانید و از خواص فوق‌العاده میخک بهره‌مند شوید.

این متخصص طب سنتی با تأکید بر اینکه میخک طبع گرمی دارد و مصرف این دمنوش به افراد گرم مزاج توصیه نمی‌شود، خاطرنشان کرد: پیشنهاد می‌شود که میخک را در حد اعتدال و حدود دو بار در هفته و به‌صورت آسیاب شده در وعده‌های غذایی خود جای دهید؛ همچنین می‌توان آن را به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه در آب بجوشانید و به‌عنوان یک دمنوش بسیار پرخاصیت میل کنید.

وی تصریح کرد: نکته قابل‌توجه در استفاده از میخک این است که در هنگام تهیه غذا آن را در مراحل آخر از پخت به غذا اضافه کنید، زیرا حرارت زیاد سبب باعث از بین رفتن خاصیت ترکیبات اساسی در این ماده غذایی خواهد شد.

دیدگاه / پاسخ