حالت شب
  • Friday, 03 January 2025
روند صعودی تولید لوازم خانگی در اصفهان

روند صعودی تولید لوازم خانگی در اصفهان

به گزارش باخبرباش به نقل از ایرنا  بر اساس آمار و اطلاعات مربوط به شاخص‌ها و نماگرهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اصفهان در سه ماهه سوم سال ۱۴۰۱ که توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی انتشار یافته، میزان تولید انواع لوازم خانگی در میان محصولات صنعتی مُنتخب این استان بیشتر شده است.

بر این اساس در جدول مربوط به مقدار تولید محصولات صنعتی مُنتخب استان اصفهان، میزان تولید محصولاتی مانند الیاف پلی استر، انواع تلویزیون، قند و شکر، ماشین لباسشویی، محصولات فولادی و یخچال و فریزر در فصل‌های بهار، تابستان و پاییز امسال منتشر شده است.

نگاهی به این آمار نشان می‌دهد که میزان تولید انواع تلویزیون در پاییز امسال در استان به ۲۰۲ هزار و ۹۲۸ دستگاه رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۶۸.۴ درصد افزایش داشته است.

میزان تولید انواع تلویزیون در اصفهان در سال جاری روند افزایشی داشته بطوریکه در بهار امسال ۱۴۱ هزار و ۶۵۲ دستگاه (با افزایش ۱۵ درصدی) و در تابستان ۱۶۸ هزار و ۶۶۹ دستگاه(با افزایش ۴۴.۱ درصدی) بوده است.

همچنین میزان تولید یخچال و فریزر در این خطه در سه ماه سوم امسال ۱۳۴ هزار و ۸۵۱ دستگاه بوده است که در مقایسه با پاییز پارسال ۳.۳ درصد افزایش نشان می‌دهد؛ میزان تولید این محصول در استان در بهار و تابستان امسال به ترتیب ۱۰۴ هزار و ۱۶۲ و ۱۰۵ هزار و ۶۰۱ دستگاه بود.

تولید ماشین لباسشویی نیز در استان اصفهان در سه ماه سوم امسال به ۱۵۷ هزار و ۱۰۲ دستگاه رسید در حالی که در بهار امسال ۱۵۳ هزار و ۵۸۷ دستگاه بود؛ میزان تولید این محصول در پاییز امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹.۱ درصد افزایش نشان می‌دهد.

نگاهی به سایر محصولات صنعتی منتخب استان اصفهان نشان می‌دهد که میزان تولید الیاف پلی استر نیز در پاییز امسال ۱۸ هزار و ۸۶۶ تُن با افزایش ۴۱.۶ درصدی بوده و در ۹ ماه امسال روند افزایش داشته است بطوریکه در بهار ۱۳ هزار و ۷۸۵ و در تابستان ۱۶ هزار و ۵۱۶ تُن بود.

قند و شکر نیز از محصولاتی منتخب استان است که از ابتدای امسال تاکنون تولید آن روند رو به رشدی داشته و از ۱۱ هزار و ۳۵۶ تُن در بهار به ۵۳ هزار و ۵۰۴ تُن در پاییز رسید؛ میزان تولید این محصول در سه ماه سوم امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۵.۳ درصد افزایش نشان می دهد.

از طرفی، آمار مربوط به محصولات فولادی و سیمان، حاکی از کاهش میزان تولید آنها در پاییز امسال نسبت به مدت مشابه پارسال است بطوریکه تولید سیمان یک میلیون و ۲۱۴ هزار و ۷۲۴ تُن بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۷.۸ درصد کاهش یافته است.

همچنین میزان تولید محصولات فولادی در پاییز امسال در استان معادل ۲ میلیون و ۲۵۳ هزار و ۳۹۹ تُن بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش ۲۳.۲ درصدی نشان می دهد.

نسبت تسهیلات به منابع در اصفهان ۷۳ درصد است

نگاهی به سایر شاخص های اقتصادی استان اصفهان در پاییز امسال نشان می دهد که مانده کل سپرده‌های بانکی بیش از ۳۲۳ هزار میلیارد تومان است که نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۸.۳ درصد افزایش یافته است.

همچنین نسبت تسهیلات به منابع(سپرده‌ها) در سه ماه سوم امسال در استان اصفهان معادل ۷۳ درصد است که نسبت به پاییز پارسال افزایش ۹ درصدی نشان می دهد؛ نسبت تسهیلات به منابع در بهار و تابستان امسال به ترتیب ۵۶ و ۷۳ درصد بود.

کل درآمدهای مالیاتی استان نیز در پاییز امسال حدود هشت هزار میلیارد تومان بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۴.۸ درصد افزایش دارد.

کاهش نرخ بیکاری جوانان

نرخ بیکاری در استان اصفهان در پاییز امسال به ۱۰ درصد رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۴ درصد کاهش نشان می دهد؛ نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله معادل ۲۲ و جوانان ۱۸ تا ۳۵ ساله معادل ۱۶.۱ درصد اعلام شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۵.۷ و ۱.۹ درصد کاهش یافته است.

فصل پاییز امسال نرخ بیکاری مردان اصفهان هشت و نرخ بیکاری زنان ۱۸.۸ درصد بود که به ترتیب کاهش ۲.۱ و افزایش ۱.۷ درصدی را نشان می دهد؛ نرخ بیکاری در مناطق شهری ۱۰.۷(با کاهش ۱.۴ درصدی) و در مناطق روستایی ۳.۹ (با کاهش ۲.۶ درصدی) است.

نسبت اشتغال در پاییز امسال در استان اصفهان به ۳۷.۷ درصد رسید که نسبت به پاییز سال قبل ۱.۸ درصد افزایش نشان می‌دهد.

سهم شاغلان استان اصفهان در بخش کشاورزی در پاییز امسال ۸.۴ درصد(با افزایش ۰.۶ درصدی)، صنعت ۴۱.۸ درصد(کاهش ۴ درصدی) و خدمات ۴۹.۶ درصد (افزایش ۳.۱ درصدی) بوده است؛ سهم شاغلان بخش عمومی از کل شاغلان ۱۳.۳ درصد و بخش خصوصی ۸۶.۷ درصد بوده است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اصفهان در باره این آمار گفت: میزان تولید محصولات صنعتی از اهمیت خاصی برخودار است زیرا نشان می دهد که چقدر از مجوزهای صادر شده و اقدامات انجام شده محقق شده و به نتیجه رسیده است.

محمدرضا لعلی با بیان اینکه همراه با میزان تولید مباحثی مانند اشتغال و سرمایه‌گذاری مطرح می‌شود، افزود: بنظر می‌رسد افزایش میزان تولید لوازم خانگی در اصفهان با توجه به مباحثی مانند ممنوعیت ورود لوازم خانگی و نوسان نرخ ارز اتفاق افتاده است.

وی در باره افزایش نسبت تسهیلات به منابع نیز توضیح داد: این نسبت باید از تعادل برخوردار بوده و تا حدود ۸۰ درصد باشد و در زمان حاضر این شاخص در استان اصفهان در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

کارشناسان بانکی معتقدند، بانک ها پس از کسر سپرده قانونی مجازند ۷۵ تا ۸۰ درصد منابع خود را بعنوان تسهیلات پرداخت کنند.

لعلی در باره اشتغال نیز گفت: پس از رفع محدودیت‌های دوران کرونا، بسیاری از مشاغل خدماتی مجدد رونق گرفتند و سهم آنها در میان شاغلان مقداری افزایش یافت.

اصفهان بعنوان یکی از قطب‌های اقتصادی کشور جزو مولدترین استان‌ها در بخش‌های صنعت، کشاورزی، خدمات و اقتصاد دانش بنیان بشمار می‌آید که با حدود ۹ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و تولیدی، ۷۶ شهرک و ناحیه صنعتی و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان، ۱۳ درصد تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده است.

استان اصفهان بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان دارد؛ حدود ۸۸ درصد جمعیت این استان شهرنشین و ۱۲ درصد روستانشین هستند.

دیدگاه / پاسخ