حالت شب
  • Tuesday, 04 November 2025
رکوردشکنی در باغ‌های شهرضا؛ بادام‌هایی که ۲ ساله بار دادند

رکوردشکنی در باغ‌های شهرضا؛ بادام‌هایی که ۲ ساله بار دادند

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهرضا گفت: باغ بادام با ۶ هکتار وسعت در منطقه نهضت‌آباد شهرضا، نمونه کشوری است. درختان این باغ در ۲ سالگی به تولید بادام رسید.

حسینعلی اباذری، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهرضا در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرضا با بیان اینکه این شهرستان یکی از پتانسیل های کشاورزی و دامپروری و باغداری استان اصفهان محسوب می‌شود، اظهار داشت: شهرستان شهرضا با بیش از 28 هزار هکتار اراضی کشاورزی، 7 هزار و 500 بهره‌بردار در این بخش دارد.وی با بیان اینکه از 28 هزار هکتار حدود 12 هزار هکتار آن اراضی زراعی است که عمدتا زیر کشت محصولات گندم، جو، ذرت علوفه‌ای قرار گرفته است، افزود: این شهرستان در خصوص سایر محصولات کشاورزی نیز حرفی برای گفتن دارد. اباذری گفت: فرآیند آبیاری و مدیریت روند کاشت محصولات شاخص کشاورزی در شهرضا مبتنی بر در نظر گرفتن محدودیت‌ها و اعمال مدرن‌ترین شیوه‌های بهره‌برداری حداکثری در سطح زیرکشت انجام می‌شود.

افزایش 50 درصدی برداشت پیاز در شهرضا نسبت به استانمدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهرضا ادامه داد: برهمین اساس در خصوص محصول پیاز نیز با سطح زیر کشت 8 هکتار و با استفاده از روش آبیاری بارانی با تولیدی برابر با 148 تن در هکتار شهرضا نسبت به میانگین استانی (متوسط برداشت پیاز در استان بین 80 تا 90 تن است) بیش از 50 درصد رشد میزان بهره برداری را شاهدیم.وی بیان کرد: از سوی دیگر شهرضا با تولید 177 تن هندوانه به نسبت میانگین مشابه سطح زیرکشت در سایر نقاط استان که 55 تن است حدود 300 درصد افزایش بهره‌برداری را به ثبت رسانده‌ایم و یا در خصوص محصول جو به عنوان یک شهرستان شاخص و الگو در سطح کشور مطرح هستیم.اباذری ادامه داد: برداشت 13 تن و 160 کیلو محصول جو در سطح هر هکتار در شهرضا به نسبت میانگین برداشت در سطح مشابه که حدود 4 تن است، یک موفقیت بزرگ در صنعت کشاورزی شهرضا به شمار می‌رود.

درختان بادامی که بعد از 2 سال به بار نشست مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهرضا افزود: در خصوص تولید بادام با توجه به اینکه عمده مطالعات روندهای پیشین حکایت از حداقل چهار سال دوره انتظار زمان باردهی درختان بادام در شهرضا طی دوران گذشته داشت اما در اسفندماه سال 1400 در قالب شیوه آبیاری تحت فشار نسبت به کاشت درختان بادام رقم جدید در منطقه نهضت‌آباد اقدام شد.وی اضافه کرد: در تابستان سال 1402 پس از 27 ماه دوره انتظار شاهد باردهی این درختان در وسعت 6 هکتار با میانگین محصول 3 تن در هر هکتار بودیم و نقطه عطف این درختان دیرگل دهی آن بود که با توجه به سرمازدگی شایع در شهرضا طی فروردین ماه هر سال، این موضوع خللی در روند باردهی محصل بادام در سطح کشت شده نداشت.اباذری گفت: از سوی دیگر کاشت محصول انگور بی دانه در مساحت 10 هکتار با تنوع 11 گونه مختلف انگور در روستای وشاره با شیوه داربستی از دیگر توانایی‌های کشاورزی در این شهرستان بوده که تاکنون از لحاظ کیفی وکمی بسیار قابل تامل است.

دیدگاه / پاسخ