حالت شب
  • Tuesday, 01 July 2025
سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی بخش خصوصی در صنعت کشاورزی اصفهان

سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی بخش خصوصی در صنعت کشاورزی اصفهان

اصفهان - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اعلام کرد: ۲۱۸ پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۱ هزار و ۷۲۹ میلیارد ریال در هفته جهاد کشاورزی امسال افتتاح شد که آورده و سهم مردمی و بخش خصوصی آن ۱۰ هزار و ۴۷۱ میلیارد ریال بوده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهرداد مرادمند روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی افزود: رقم مورد اشاره علاقه‌مندی زیاد فعالان اقتصادی و مردم در زمینه سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف صنعت کشاورزی را نشان می‌دهد.

وی گفت: پروژه‌های باغبانی و گلخانه، آب و خاک و تعاون روستایی به تعداد به ترتیب ۱۴۸، ۳۲ و ۱۶ بیشترین طرح‌های امسال را به خود اختصاص داده است.

رییس سازمان کشاورزی اصفهان ادامه داد: ۹ پروژه امور دامی، پنج طرح عشایری، چهار پروژه منابع طبیعی و آبخیزداری، سه طرح صنایع تبدیلی و غذایی و یک پروژه شیلات و آبزیان نیز جزو اقدامات ما در هفته کشاورزی سال‌جاری بوده است.

مرادمند تصریح کرد: پروژه‌های نامبرده زمینه ساز اشتغال ۷۳۷ نفر به شکل مستقیم و یک هزار و ۲۹۷ نفر به شکل غیر مستقیم شده است.

وی در باره فعالیت‌های شاخص حوزه بهبود تولیدات گیاهی سازمان گفت: تولید گندم در سال زراعی گذشته با افزایش ۹۵ هزار تنی نسبت به سال قبل از آن به ۳۲۱ هزار تن رسید، همچنین خرید تضمینی گندم در سال گذشته با افزایش ۱۰۰ درصدی به ۲۳۲ هزار تن رسید که نشان دهنده عملکرد خوب این بخش بوده است.

رییس سازمان کشاورزی اصفهان تصریح کرد: اما در سال زراعی فعلی به دلیل تحویل دیرهنگام آب کشاورزی از رودخانه زاینده رود شاهد کاهش تولید گندم در استان خواهیم بود.

مرادمند اظهار کرد: به دلیل پاییز و زمستان کم بارش در سال گذشته شرایط کشت و کار در این خطه بسیار سخت شد ولی بارش‌های بهار تا حدودی شرایط بد را جبران کرد.

وی درباره تامین تسهیلات برای خرید ماشین آلات و ادوات کشاورزی در قالب خط اعتباری گفت: از این طریق یک هزار و ۴۶۴ متقاضی برای دریافت تسهیلات به میزان بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال معرفی شدند.

رییس سازمان کشاورزی اصفهان اظهار داشت: در سال گذشته بیش از ۷۴ هزار تن گوشت قرمز و یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن شیر در این استان تولید شد که در زمینه تولید گوشت قرمز رتبه دوم و در تولید شیر رتبه اول کشوری در اختیار استان اصفهان است.

مرادمند افزود: ما با تولید سالیانه ۲۰۹ هزار تن تخم مرغ رتبه اول و با تولید حدود ۶.۹ هزار تن عسل رتبه چهارم کشوری را در اختیار داریم که نشانگر توسعه چشمگیر این بخش‌هاست.

وی با اشاره به موضوع تخریب سازه‌های غیر مجاز و تغییر غیرقانونی اراضی کشاورزی اضافه کرد: ما در ۲ سال قبل بیشترین تعداد تخریب دیوار ویلا و باغ غیر مجاز را در شرق اصفهان داشتیم اما خلاهای قانونی در این بخش بسیار است و کار را تا حد زیادی سخت می‌کند.

به گزارش ایرنا، استان اصفهان با دارا بودن ۵۶۸ هزار هکتار اراضی با قابلیت کشاورزی معادل پنج درصد از مساحت استان و سه درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و با دارا بودن شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد به گونه ای که در مناطق گرم و خشک استان خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانی استان بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد انواع محصولات دانه دار و هسته دار کشت می‌شود.

مجموع اراضی زراعی قابل کشت استان حدود ۴۸۵ هزار هکتار است که در سالهای عادی (نرمال) از حیث بارندگی حدود ۷۰ درصد آن آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفه ای ، جالیزی و انواع سبزی و صیفی اختصاص می‌یابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود ۴.۶ میلیون تن است.

مجموع اراضی باغی استان نیز حدود ۸۵ هزار هکتار و بیشتر شامل محصولاتی مانند انواع سیب درختی، انار، به، انگور، بادام، پسته، گلابی، زردآلو و محصولات گلخانه ای (سبزی و صیفی و گیاهان زینتی) است.

مجموع تولیدات باغی و گلخانه ای استان در شرایط عادی حدود ۸۸۶ هزار تن برآورد می‌شود.

دیدگاه / پاسخ