حالت شب
  • Friday, 27 December 2024
شهرداری مشتری و متقاضی شرکت‌های دانش‌بنیان است

شهرداری مشتری و متقاضی شرکت‌های دانش‌بنیان است

 به گزارش باخبرباش علی قاسم‌زاده، شهردار اصفهان در جلسه هم‌اندیشی پیرامون راهکارهای تحقق شعار سال اظهار داشت: شهرداری اصفهان مصمم است در زمینه تحقق شعار سال ۱۴۰۱ مبنی بر اقتصاد دانش بنیان، ورودی جدی داشته باشد و به تحقق این امر کمک کند.

وی تاکید کرد: در این زمینه، نقش اصلی و محوری شهرداری اصفهان در پیشبرد و توسعه مجموعه‌های دانش بنیان حضور به‌عنوان مشتری و متقاضی خدمات آن‌ها است.

قاسم‌زاده با اشاره به اینکه پیش‌بینی شده بود که شهرداری اصفهان یک کارخانه فناوری در حوزه خدمات شهری راه اندازی کند، گفت: نیاز است با توجه به ظرفیت موجود در شهرک علمی و تحقیقاتی این امر به متولیان مربوطه واگذار شده و شهرداری در نقش متقاضی وارد شود.

شهرداری مشتری شرکت‌های دانش‌بنیان است

شهردار اصفهان در خصوص نقش شهرداری در عرصه دانش‌بنیان توضیح داد: نقش مهم ما به‌عنوان مدیریت شهری در عرصه دانش‌بنیان، تبدیل شدن به یک مشتری و متقاضی به شدت خواهان است که با مراجعه به شرکت‌های دانش‌بنیان نیازهای خود را تأمین می‌کند.

وی به مفاد تفاهم‌نامه سه جانبه بین شهرداری اصفهان، شهرک علمی و تحقیقاتی و شورای اسلامی شهر اصفهان با مضمون اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه شهری اشاره و تصریح کرد: همکاری بین دستگاهی، فرآیندهای جذب و بومی سازی فناوری، حمایت از شرکت های فناور، مشارکت در ایجاد فناوری‌های مورد نیاز، بازاریابی و بازارسازی محصولات دانش‌بنیان، ترویج فرهنگ دانش‌بنیان و تبدیل کلان‌شهر اصفهان به کلان‌شهر هوشمند مبتنی بر دانش و استفاده حداکثری بخش‌های مختلف شهرداری از ظرفیت‌های دانش‌بنیان، در این تفاهم نامه به‌عنوان اهداف اصلی مورد توجه قرار گرفته است.

قاسم‌زاده با بیان اینکه بر اساس این تفاهم‌نامه، مقرر شده است شهرداری اصفهان زمینه استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان در پهنه‌های ویژه‌ای در شهر اصفهان را بررسی و تسهیل گری کند، عنوان کرد: حمایت‌های مادی و معنوی از دانش‌بنیان‌ها، مشارکت افراد علاقه‌مند در حوزه‌های دانش‌بنیان، استفاده حداکثری از دانش و تجربه فنی کارشناسان حوزه شهری و همچنین حوزه روابط بین‌الملل در فعال‌تر شدن ظرفیت صادرات، ایجاد ساختارهای حقوقی که می‌تواند به  عقد قراردادها کمک کند و... از دیگر مفاد این تفاهم نامه سه جانبه است.

اصفهان شایسته تبدیل شدن به قطب علم و فناوری کشور است

در ادامه این جلسه جعفر قیصری، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اظهار داشت: سال‌هاست که در حوزه دانش‌بنیان مسائل و چالش‌های مختلفی مطرح است اما اصفهان در این حوزه همواره پیش‌رو بوده است.

وی با بیان اینکه اصفهان شایسته تبدیل شدن به قطب علم و فناوری کشور است، گفت: سال ۹۹ در جلسه‌ای به صورت مجازی میزبان رهبر معظم انقلاب با حضور شرکت‌های مختلف بودیم و ایشان در جلسه فرمودند شرکت‌های دانش‌بنیان باعث امید و نشاط برای کشور هستند.

قیصری اعلام کرد: اصفهان ۳ پارک علم و فناوری و ۸ مرکز رشد دارد همچنین ۶۰۰ هسته و شرکت فناور نیز در شهرک مستقر هستند که ۳۰۰ مورد آن‌ها شرکت‌های دانش‌بنیان می‌باشند.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه ما در صادرات محصولات دانش‌بنیان با مشکلاتی روبرو هستیم، گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان در این زمینه به خلاقیت و دانش نیاز دارند تا مشکلات خود را در مقابل شرکت‌های تجاری بزرگ حل کنند؛ تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق عرضه محصولات این شرکت‌ها و زمینه سازی صادرات آن‌ها بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه در اصفهان سهم استفاده از خدمات و کالاهای شرکت‌های دانش‌بنیان در مقایسه با آمار کشوری بالاتر است، افزود: ما در اصفهان برای رسیدن به  ۵ درصد توصیه شده از سهم محصولات این شرکت‌ها در تولید ناخالص ملی، راه زیادی نداریم اما با توجه به ظرفیت‌های موجود باید به حدود ۱۵ درصد برسیم.

قیصری یادآور شد: اصفهان در مباحث مرتبط با امنیت غذایی، آب و محیط زیست حدود ۷۰ شرکت خوب دارد که در کشور می‌توان رتبه اول را در این حوزه به اصفهان اختصاص داد.

حل مشکلات زیست محیطی با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان

محمد نورصالحی، رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز با بیان اینکه اصفهان می‌تواند به قطب صنایع دانش‌بنیان کشور تبدیل شود، گفت: اگر در شهر اصفهان مشکلاتی در زمینه آب، هوا و زمین داریم، با ورود صنایع دانش‌بنیان و محدود کردن توسعه صنایع آلاینده می‌توان این چالش‌ها را مرتفع ساخت.

وی افزود: از زمان استقرار شورای ششم، صنایع دانش‌بنیان در اصفهان بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است تا اصفهان به قطب صنایع دانش‌بنیان کشور تبدیل شود و به ابتکار شورای اسلامی شهر و شهرداری اصفهان، از فعالان عرصه‌های صنعتی و علمی دعوت شده تا راهکارهایی عملی برای تحقق شعار سال ارائه کنند.

 در این نشست راهکارهای متنوعی برای حمایت از ظرفیت و توان شرکت‌های دانش‌بنیان در مدیریت شهری از سوی نمایندگان شرکت های دانش‌بنیان و رؤسای دانشگاه ها مطرح و تفاهم‌نامه‌ای میان شهرداری اصفهان، شورای اسلامی شهر و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به امضا رسید

دیدگاه / پاسخ