حالت شب
  • Friday, 27 December 2024
مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان رسا از اسکن گالیوم فاپی 68 رونمایی کرد

مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان رسا از اسکن گالیوم فاپی 68 رونمایی کرد

توسعه رادیوداروهایی که به دو هدف تشخیصی و درمانی در بیماران مبتلا به سرطان متصل می‌شود مزایایی بیشتری نسبت به رویکردهای قبلی نشان داده اند و مراکز مختلفی به دنبال راه اندازی تجهیزات و به کار گیری پزشکان متخصص این حوزه بوده و سرویس های خود را برای مراجعان فعال کرده اند و در اصفهان مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان رسا موفق به راه اندازی به روز ترین تجهیزات گردیده است .

علیرغم مزایای متعددی که Ga-68-FAP-2286 در مقایسه با سایر رادیوداروهای تشخیصی مانند FDG، Ga-68-FAP-02,04,46 دارد، مطالعات جدید نشان داده  که زمان تصویربرداری PET/CT برای این رادیودارو می‌تواند به اندازه 10 دقیقه پس از تزریق کوتاه تر باشد و از مزایای این رادیودارو نسبت به FDG عدم نیاز به ناشتا بودن و حذف زمان انتظار پس از تزریق و در مقایسه با سایر پپتیدهای FAP، جذب بیشتر رادیودارو در تومور اولیه و ضایعات متاستاتیک، خروج سریع‌تر از بدن و کاهش پس‌زمینه تصاویر می‌باشد.

خبرنگار باخبرباش در گفتگو با دکتر زینب امیرخانی بعنوان یک متخصص پزشکی هسته ای  تلاش کرده تا توضیحات کاملی را در حوزه دستگاه گالیوم فاپی 68 جمع آوری و در اختیار خوانندگان قرار دهد .

امیرخانی با اشاره به تلاش های اخیر دانشمندان بر روی ماده رادیو اکتیو گفت : ما امروز شاهد ظهور امیدوارکننده دستاوردهای آنان در بخش دارویی و تجهیزات تکنولوژیک هستیم و رادیوداروی تشخیصی Ga-68-FAPI یکی از خارق العاده ترین آنها می باشد .

این متخصص پزشکی هسته ای تشریح کرد : رادیوداروی تشخیصی گالیوم فاپی 68 می تواند گیرنده‌های FAP را به طور هوشمند و انتخابی شناسایی کرده و تومورهایی که این نوع گیرنده در آن بیان می‌شود را با این روش تشخیص داد.

دکتر زینب میرزا خانی اسکن گالیوم 68فاپی (Gallium scan-68-FAPI) را یکی از انواع اسکن های پت پیشرفته معرفی کرد و گفت : این اسکن تنها در مراکزی که ژنراتور گالیوم (وسیله‌ای برای استخراج رادیوایزوتوپ گالیم و فاپی باند شده ) دارند قابل استفاده می باشد و  به تولید رادیو داریوی گالیوم فاپی منجر می گردد که به بیماران تزریق می شود و امکان تصویربرداری پیشرفته از انواع مختلف سرطان را برای ما فراهم  می نماید .

وی ادامه داد : تومورهایی که جذب FDG ندارند (جذب FDG به میزان جذب رادیو دارو در بافت های بدن اشاره دارد) و بیشتر از فیبروبلاست تشکیل شده اند مثل انواع سرطان های سینه،کبد،کلیه، تیروئید و تومرهای سرو گردن و حتی مغز با اسکن گالیوم فاپی 68 قابل شناسایی بوده و علاوه بر ساختار توده می توانیم عملکرد و وسعت و شدت بیماری را در این روش به خوبی ارزیابی و شناسایی کنیم .

مدیر بخش پرشکی هسته ای رسا ادامه داد: امروزه در سطح جهان روی ماده رادیو اکتیو به صورت ویژه ای کار میشود و کاربردهای آن نسبت به موارد مرسوم فعلی که در پت اسکن مورد استفاده قرار میگیرند فراگیری بیشتری خواهد یافت و انقلابی در تشخیص و درمان انواع سرطان به پا خواهد شد.
این پزشک دارنده بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد : در خصوص اسکن گالیوم فاپی 68 در سایت های مدیکال اطلاعات خوبی منتشر شده که با جستجوی کردن عنوان Ga-68-FAPI می توان به این مقالات و اطلاعات اثبات شده علمی دست یافت .

مدیر بخش پزشکی هسته ای رسا گفت : ما و همکارانمان در مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان رسا واقع در شهرک سلامت اصفهان تلاش کردیم تا بعنوان یکی از به روز ترین و جامع ترین مراکز تشخیص و درمان سرطان زیر ساخت های لازم و جدیدترین تجهیزات را در کنار بهتر متخصصان قرار داده و امروز  مردم اصفهان و سایر شهرهای کشور به این اسکن دسترسی دارند و این مرکز آماده پذیرش مراجعان داخلی و خارجی است .

 

 

 

دیدگاه / پاسخ