حالت شب
  • Friday, 03 May 2024
پذیرش دانشجو در رشته های مهارتی علمی کاربردی تا 7 شهریور ادامه دارد

پذیرش دانشجو در رشته های مهارتی علمی کاربردی تا 7 شهریور ادامه دارد

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان گفت: پذیرش دانشجو تا هفتم شهریور تمدید شده که در ۲۲۱کد رشته محل در مقطع کاردانی و ۸۹ رشته محل در مقطع کارشناسی  انجام می شود.

به گزارش خبرنگار باخبرباش، بهزاد رضایی اظهار داشت: در سال تحصیلی پیش رو ظرفیت پذیرش ۱۵ هزار و ۶۶۱ نفر در ۲۱ مرکز آموزشی استان اصفهان فراهم شده است.

وی تصریح کرد: از تعداد کل کد رشته محل های قابل پذیرش در سال جاری، ۶۸ کد رشته محل متعلق به گروه صنعت، یک کد رشته محل در گروه کشاورزی، ۸۹ کدرشته محل در گروه مدیریت و خدمات اجتماعی و ۶۳ کد رشته محل متعلق به گروه فرهنگ و هنر است. همچنین ۳۷ کد رشته جدید در سال تحصیلی پیش رو پذیرش می شود.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان با اشاره به اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی مجموعه ای از مهارت ها و مرجع اصلی رشته های مهارتی در کشور است که در مراکز مختلف ارائه می شود، اضافه کرد: یکی از معضلات امروز جامعه را بحث اشتغال دانست که به یکی از دغدغه های جوانان تبدیل شده است.

 وی گفت: به دلیل نبود روشنگری در این زمینه، خانواده ها و جوانان در انتخابات رشته دچار تردید می شوند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان، رشد و تعالی جامعه را منوط به رشد تک تک افراد جامعه دانست و افزود: این دو لازم و ملزوم هم هستند و باید هم راستا باهم انجام شود.

وی گفت: در برنامه ششم توسعه مقرر شده بود که بیش از ۵۰ درصد دانش آموزان به سمت رشته های مهارتی هدایت تحصیلی شوند و در حال حاضر ۶۰ درصد تحصیل کرده ها در کشور در مقطع کارشناسی و ۱۴ درصد در مقطع کاردانی است که این هرم نادرست است و نیاز به اصلاح آن وجود دارد. رشته های مهارتی باعث رشد جامعه می شود.

رضایی گفت: مقرر بود که ۳۰ درصد آموزش ها به سمت مهارتی هدایت شود که خوشبختانه در استان اصفهان وضعیت مساعد است و حدود ۵۰ درصد به این سمت حرکت کرده ایم اما در آموزش عالی ۱۳ درصد به این سمت رفته که نشان می دهد در این حوزه خوب عمل نشده است.

وی اضافه کرد: دولت و بخش خصوصی باید با همراهی هم بتوانند آموزش های مهارتی را در محیط کار ارائه دهند و سیاست گذاری باید در این حوزه انجام شود تا محیط های فعال از بین نرود. به گفته رضایی، در حوزه های مختلف رشته های مهارتی در استان سعی شده در عین رقابت، رفاقت میان مراکز وجود داشته باشد، اظهار کرد: هر کدام از مراکز باید در عین مکمل یکدیگر بودن برای بهبود خود تلاش کنند. همچنین با پالایش رشته ها و اضافه کردن دوره های کوتاه مدت سعی شده افراد بجای مدرک گرایی به دنبال یادگیری مهارت باشند.

رضایی با تاکید براینکه در قبال جامعه مسئول هستیم خطاب به روسای مراکز گفت: وظیفه داریم جوانان را با هدایت تحصیلی به سمت استعدادهای آنها هدایت کنیم و نگذاریم به دنبال مدرک گرایی بروند.

وی ادامه داد: در حوزه ورزش مجموعه ای مجهز در استان اصفهان فعال است و مجموعه سپاهان نیز به دنبال ایجاد مرکز علمی کاربردی است که ورزش حرفه ای را پوشش می دهد. همچنین در حوزه چوب و صنایع پیشرفته چاپ مراکزی در حال ایجاد است که به دلیل کرونا با تاخیر مواجه شده است و احتمالا در ترم بهمن ماه این دوره ها برگزار می شود.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان خاطرنشان کرد: در سال گذشته و چهارماهه اول سال ۱۴۰۰ با وجود محدودیت های کرونایی در حدود ۱۷۵۰ فعالیت فرهنگی انجام پذیرفت، چراکه معتقدیم فعالیت های فرهنگی تعطیل نشدنی است.

تحصیل بیش از ۱۲ هزار دانشجو در مراکز علمی کاربردی استان اصفهان

احسان مشکلانی، معاون علمی دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان نیز در این نشست با بیان اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان بر اساس سند آمایش سرزمین استان اقدام به شناسایی مزیت های نسبی کرده است، اظهار کرد: بر همین اساس رویدار های استارتاپی متعددی در مراکز مختلف برگزار شد.

معاون علمی دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان با بیان اینکه باید سطح اشتغال پذیری دانشجویان را بالا ببریم تاکید کرد: ۵۰ درصد بیکاری ها به دلیل این است که کارجو و کارفرما یکدیگر را پیدا نمی کنند و در دانشگاه علمی کاربردی قصد داریم این خلا را پر کنیم.

مشکلانی افزود: در استان اصفهان بیش از ۱۲ هزار دانشجو فعال در مراکز مختلف مشغول به تحصیل هستند و بیش از ۵۰ درصد تدریس در مراکز به صورت عملی است.

دیدگاه / پاسخ