حالت شب
  • Saturday, 21 December 2024
پنل‌های خورشیدی ماهواره‌های فضایی در اصفهان تولید شد

پنل‌های خورشیدی ماهواره‌های فضایی در اصفهان تولید شد

 به گزارش باخبرباش به نقل از ایرنا مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان اظهار داشت: یکی از متداول‌ترین راه‌های تأمین انرژی اجزای مصرف کننده داخلی ماهواره‌ها، استفاده از پنل‌های مجهز به سلول‌های خورشیدی است که با توجه به محدودیت فضا و وزن در ماهواره‌ها، بالا بودن بازدهی سلول یک مزیت محسوب می‌شود که در این پنل خورشیدی برای بالابردن بازدهی سلول‌های آن از سلول های گالیم آرسناید، به منظور تامین انرژی ماهواره‌های جدید استفاده شده است.
جعفر مطلب زاده با بیان اینکه پنل خورشیدی از اتصال سلول های خورشیدی به یکدیگر و تشکیل مجموعه ای از آرایه‌های منظم تولید می‌شود، گفت: پنل تولید شده، مجموعه‌ای متشکل از تعدادی سلول قرارگرفته بر روی یک ساندویچ پانل با هسته لانه زنبوری است که پوشش مقاوم در مقابل تشعشعات فضایی، اتصالات الکتریکی، دیودهای محافظ و کانکتورهای اتصال پانل از قابلیت های آن به شمار می‌رود.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان افزود: اجزای پنل دارای مشخصات فنی قابل قبول طبق استاندارد فضایی اروپا ECSS است.
 پژوهشکده مواد و انرژی اصفهان از سال ۱۳۶۴ با عنوان مرکز تحقیقات مهندسی در حوزه انجام تحقیقات کاربردی و توسعه فناوری‌های نوین تاسیس شد و طرح‌های متعددی را متناسب با نیازهای صنعتی و فناوری کشور انجام داده است.
این مرکز از سال ۱۳۹۰، به پژوهشگاه فضایی ایران منتقل و به پژوهشکده ارتقاء یافته است و عضوی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محسوب می شود.
در پژوهشکده مواد و انرژی حدود ۱۰۰ نفر نیروی انسانی شامل اعضای هیات علمی و کارشناسان متخصص، خبره و باتجربه در رشته‌های مکانیک، متالورژی، شیمی، برق و الکترونیک، مدیریت و صنایع و سایر علوم مرتبط فعالیت دارند و بیش از ۴۵ پروژه کاربردی صنعتی، علمی و فناوری را در سه دهه گذشته به انجام رسانده است.
پژوهشکده مواد و انرژی اصفهان برروی موضوعات مولدهای انرژی، مواد و آلیاژهای نوین، المان‌های کنترل حرارت، طیف‌سنجی و تجهیزات میکرو الکترونیک فعالیت می‌کند.
کسب تقدیرنامه از سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (UNIDO)، کسب تقدیرنامه از سازمان اسلامی آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان کنفرانس اسلامی (ISESCO)، کسب بیش از ۲۵ رتبه برتر جشنواره‌های متعدد داخلی و خارجی، ثبت ۲۸ عنوان اختراع و دریافت شش رتبه از جشنواره بین‌المللی خوارزمی شامل مقام دوم تحقیقات کاربردی بیست و پنجمین دوره، رتبه سوم ابتکار هشتمین و سیزدهمین و پانزدهمین دوره، رتبه دوم تحقیقات چهارمین دوره، مقام اول ابتکار سومین دوره از افتخارات این مجموعه به شمار می‌آید.

دیدگاه / پاسخ