حالت شب
  • Tuesday, 14 January 2025
اصفهان رویداد مکمل کنار جاذبه های گردشگری خود ندارد

اصفهان رویداد مکمل کنار جاذبه های گردشگری خود ندارد

 

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: اصفهان رویداد مکمل کنار جاذبه های گردشگری ندارد و همین مسئله باعث شده علی رغم داشتن جاذبه های گردشگری، سبب تکرار سفر به اصفهان نشود.

به گزارش خبرنگار باخبرباش، نصیرملت در این ارتباط اظهار داشت: تکرار سفر گردشگران در شهر ارزش افزوده ایجاد می‌کند و باید بهانه‌ای برای این تکرار سفر وجود داشته باشد.

وی گفت: اصفهان علی‌رغم داشتن جاذبه‌های گردشگری فراوان، در داشتن رویداد مکمل کنار این جاذبه‌ها ضعف دارد همین امر باعث شده جاذبه‌های گردشگری موجب تکرار سفر نشده و شهر را از خیل درآمدها باز می‌دارد.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان شهر اصفهان صنایع دستی را صنعتی پیشران در اصفهان دانست و افزود: با وجود تمام سیاستگذاری‌ها، پاندمی کرونا سبب لغو برنامه‌هایی شد که از یک سال پیش از آغاز سال ۲۰۲۰ میلادی برای اجرای آن‌ها برنامه‌ریزی شده بود.

وی تاکید کرد: صنایع دستی با وجود ظرفیت زیادی که دارد، عدد پایینی را در ایجاد کسب و کارها دارا است لذا با توجه به ارزش هنر در اقتصاد دنیا باید به این امر توجه ویژه‌ای شود.

ملت اظهار کرد: اصفهان دومین شهر صنایع دستی در جهان و دارای رتبه اول در مرغوبیت آن است، هشت نشان ملی و یک نشان بین‌المللی دارد و از لحاظ تعداد و تنوع صنایع دستی، رتبه اول کشور است. در اصفهان چهار هزار کارگاه گروهی و ۲۱ هزار کارگاه تک نفری وجود دارد، هفت میراث ملموس و دو میراث ناملموس ثبت جهانی شده و تا پایان دوره پنجم تعداد خواهرخوانده‌های این شهر به ۱۶ می‌رسد

وی خاطرنشان کرد: تمام این موارد خبر از ظرفیت ارزشمندی می‌دهد که می‌تواند اصفهان را به میزبانی شایسته برای جشنواره بین‌المللی صنایع دستی تبدیل کند و برگزاری این جشنواره به توسعه در ابعاد مختلف شهر منجر خواهد شد.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به بخش‌های مختلف جشنواره بین‌المللی صنایع دستی، بزرگترین رویداد در این جشنواره را "دست طلایی" نام برد و افزود: شش نفر از بزرگترین هنرمندان دنیا که سه تن از آن‌ها اهل ایران هستند، در این جشنواره انتخاب خواهند شد. این افراد یک عمر فعالیت و اثربخشی در دنیا داشته‌اند و بدین سبب مورد تجلیل قرار می‌گیرند.

وی با بیان این که کشورهای دنیا به شش منطقه از نگاه صنایع دستی تقسیم می‌شوند، گفت: با نظارت شورای جهانی صنایع دستی، ۱۰ نفر به هیئت عالی جشنواره معرفی شده و در نهایت نشان دست خلاق به سه نفر اهدا می‌شود.

ملت تصریح کرد: برای برگزیده شدن سه هنرمند ایرانی نیز از هر استان دو نفر برتر معرفی شده و ۱۰ نفر در مرحله اول و نهایتاً سه نفر انتخاب می‌شوند تا در پایان پس از ارزیابی‌ها شش نفری که استحقاق دریافت نشان دست طلایی را دارند معرفی شوند.

وی گفت: نشان همای زرین نیز در ۲۰ رشته مختلف صنایع دستی به هنرمندان شرکت کننده در این جشنواره اهدا خواهد شد.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: پنج مسابقه ویژه در جریان این جشنواره برگزار می‌شود که نهادها و دستگاه‌های ملی با نگاه تخصصی در اجرای آن همکاری خواهند کرد.

وی گفت: تاکنون ۹ کارگاه تخصصی در حوزه صنایع دستی برگزار شده است. محور این کارگاه‌ها نیز همراه با شناخت نیازهای روز صنایع دستی و با حضور اساتید این رشته‌ها انتخاب شده است.

ملت اضافه کرد: اجلاس بین‌المللی شهرهای خلاق صنایع دستی و اجلاس کشورهای اکو با موضوع صنایع دستی حسن ختام این جشنواره خواهد بود. تاکنون استقبال بی‌نظیر شهرهای خارجی را از جشنواره شاهد بوده‌ایم و امیدواریم در مدت باقی مانده نیز خیل علاقه‌مندان به صنایع دستی همچنان در بخش‌های مختلف جشنواره حضور یابند.

وی شناسایی سفیران صنایع دستی برای ارتقای ظرفیت‌ها در داخل و خارج از کشور، حضور کودکان و معلولان در رویدادها، برگزاری نشست‌ها و وبینارهای علمی با حضور اساتید خارجی و نمایشگاه ارائه آثار را از دیگر مواردی دانست که در اجرای جشنواره مدنظر بوده است.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: از پوستر جشنواره ششم بهمن‌ماه با حضور مدیران ملی رونمایی شد و از آن زمان برنامه‌ریزی‌ها برای چهار مرحله برگزاری یعنی، افتتاحیه، تجلیل، اختتامیه و اجلاس گ‌های بین‌المللی انجام شد.

دیدگاه / پاسخ