حالت شب
  • Wednesday, 01 October 2025
این سیب‌زمینی‌ها دیگر فاسد نمی‌شوند

این سیب‌زمینی‌ها دیگر فاسد نمی‌شوند

پرتودهی سبب می‌شود تا ۳۰ درصد از سیب‌زمینی تولیدی در کشور از بین نرود.

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، نگهداری سیب‌زمینی در زمانی که قیمت این محصول در بازار مناسب نیست یکی از دغدغه‌های سیب‌زمینی‌کاران استان اصفهان است. این را کشاورزان منطقه غرب استان اصفهان می‌گویند آنان در سال‌های گذشته این مشکل را تجربه کرده‌اند.نگهداری سیب‌زمینی پس از برداشت با مشکلات عمده‌ای همراه است. تقریباً ۳۰ درصد محصول تولیدی کشور طی چند ماه نگهداری از بین می‌رود. استفاده از نگهدارنده‌های شیمیایی نه‌تنها به نگهداری مناسب محصول در انبار کمک نمی‌کند، بلکه اثرات جانبی نامطلوبی را نیز به دنبال دارند. یافته‌های محققان کشاورزی کشورمان نشان می‌دهد پرتودهی در شرایط مصرف بهینه کود بر افزایش ماندگاری سیب‌زمینی اثر زیادی دارد. اجرای این روش می‌تواند ضایعات سیب‌زمینی را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد. پیمان فیروزنیا، مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان می‌گوید: سالانه بیش از ۴۵۰ هزار تن سیب‌زمینی در استان اصفهان تولید می‌شود و وسعت زیر کشت سیب‌زمینی در این استان ۱۴ هزار هکتار با متوسط عملکرد ۳۲ تا ۴۷ تن در هکتار در کشت بهاره و پائیزه است.سازمان انرژی اتمی کشور برای رفع مشکل سیب‌زمینی‌کاران استان اصفهان برای پرتودهی سیب‌زمینی تولیدی منطقه فریدن باهدف آفت‌زدایی و افزایش انبارمانی این محصول اعلام آمادگی کرده است.محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی می‌گوید: طبق پیگیری‌های لازم که با وزارت جهاد کشاورزی داشتیم، پرتو‌دهی محصولات کشاورزی را در اولویت قرار دادیم. یکی از محصولات عمده کشاورزی در منطقه فریدن بزرگ استان اصفهان، سیب‌زمینی است که می‌توانیم با پرتودهی از ضایعات این محصول جلوگیری کنیم.
 
وی می‌افزاید: با استفاده از انرژی اتمی کار جدیدی را در کشور آغاز می‌کنیم که بتواند هم به معیشت خانوار کمک کند و هم باعث رونق کسب‌وکار در این منطقه شود و کشاورزان دیگر دغدغه‌ای برای نگهداشت محصولات کشاورزی خود نداشته باشند.پرتودهی می‌تواند بخش زیادی از مشکل سیب‌زمینی‌کاران استان اصفهان را که رتبه سوم تولید سیب‌زمینی کشور را پس از اردبیل و همدان دارند، رفع کند.

دیدگاه / پاسخ