حالت شب
  • Tuesday, 08 July 2025
ذخیره خون استان از ابتدای فروردین بالای ۸ روز بوده است

ذخیره خون استان از ابتدای فروردین بالای ۸ روز بوده است

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان با بیان اینکه بیشترین آمار اهدای خون کشور در سال۱۴۰۳ مربوط به شهرستان خمینی‌شهر است، گفت: از ابتدای فروردین ذخیره خون ما بالای هشت روز بوده و در سال‌های اخیر نیز به صورتی بوده است که توانسته تمام نیازهای درمانی در استان را رفع کند.

کیان دهراب‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاری ایمنا در اصفهان با اشاره به اجرای پویش مهر حسینی در ۱۱ مرکز اهدای خون استان اصفهان همزمان با سراسر کشور از ابتدای ماه محرم تا پایان ماه صفر اظهار کرد: این دو ماه فرصتی است برای اینکه بتوانیم فرهنگ اهدای خون را در مراکز خون کل کشور توسعه و ترویج دهیم.

وی افزود: استان اصفهان از ابتدای سال جاری وضعیت ذخیره خوبی به نسبت سال‌های گذشته داشت، به نحوی که از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۴ روز ذخیره خونی بالای دوازده روز بوده است، زیرا استاندارد ذخیره خون در کشور حداقل زیر هشت روز و در بعضی از روزهای سرد یا گرم سال و روزهایی که تعطیلات زیاد است به زیر پنج هم می‌رسد.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان گفت: از ابتدای فروردین، ذخیره خون ما بالای هشت روز بوده و در سال‌های اخیر نیز به صورتی بوده است که توانسته تمام نیازهای درمانی در استان را رفع کند، به علاوه حدود ۱۱۵۰ واحد خون نیز به استان‌های دیگر ارسال کردیم.

دهراب‌پور با بیان اینکه رویکرد مردم به طور معمول در ماه محرم به ویژه در بعضی از مراکز استان اصفهان همچون مرکز خمینی‌شهر نسبت به اهدای خون مثبت بوده است، تصریح کرد: سال گذشته با تجمیعی که از اهدای خون نسبت به کل کشور سنجیده شد، روز تاسوعا و عاشورا بیشترین مراجعه مربوط به مرکز اهدای خون شهرستان خمینی‌شهر بوده است.

وی اضافه کرد: ۱۱ مرکز اهدا خون در استان اصفهان داریم که هفت مرکز آن در روزهای تاسوعا و عاشورا از ساعت ۷:۳۰ تا ساعت ۱۴:۰۰ فعال است.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان با بیان اینکه افراد از سن ۱۸ تا ۷۰ سال می‌توانند اهدا کننده خون باشند، عنوان کرد: طبق آمار از ابتدای سال جاری تاکنون رویکرد بیشتر بانوان و جوانان نسبت به اهدای خون در استان نشان می‌دهد که سال گذشته ۳/۷ درصد اهداکنندگان بانوان بودند به صورتی که در سه ماه نخست سال به ۵/۹ درصد رسید.

دهراب‌پور ادامه داد: هر زن هر چهار ماه یک بار و مرد هر سه ماه یک بار می‌تواند اهدای خون داشته باشد و هیچ مشکل جسمی ایجاد نمی‌کند.

وی با اشاره به اینکه اهدای هر واحد خون به غیر از اینکه می‌تواند حداقل جان سه نفر را نجات دهد، تأثیرات مثبتی هم برای خود فرد اهدا کننده خون دارد، عنوان کرد: یکی از شایع‌ترین علت مرگ و میر، بیماری قلب عروقی است و یکی از عوامل دخیل در افزایش این بیماری نیز غلظت بالای خون است که با اهدای خون مستمر هر دو بار در سال این غلظت خون در یک حد متناسب قرار می‌گیرد و تا حدود زیادی کاهش پیدا می‌کند.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان گفت: تأمین هیچ فراورده‌ای را از خارج به داخل استان انجام ندادیم و طی سه ماه اخیر ۱۱۵۰ واحد به استان‌هایی همچون هرمزگان در حادثه اسکله شهید رجایی و سیستان و بلوچستان ارسال شده است.

دهراب‌پور افزود: ۶۴ مرکز درمانی در استان داریم که این مراکز روزانه نزدیک به بیش از ۸۰۰ فراورده خونی تقاضا می‌کنند.

 

دیدگاه / پاسخ