زایندهرود توان بارگذاری جدید ندارد
باخبرباش/سید مجتبی موسوی نایینی درباره آخرین وضعیت سد زایندهرود، اظهار کرد: در حال حاضر ذخیره سد زایندهرود ۱۶۵ میلیون مترمکعب است که با این ذخیره، تنها ۱۳ درصد مخزن سد آب دارد.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال آبی جاری تاکنون میزان بارشها ۳۵۸ میلیمتر است، گفت: این میزان بارش نسبت به سال گذشته که ۴۱۶ میلیمتر بود، ۷ درصد کاهش و همچنین نسبت به متوسط بلندمدت که ۵۳۸ میلیمتر بود، ۲۸ درصد کاهش داشته است.
مدیر سد زاینده رود افزود: با بررسیهای برفسنجی در سرچشمههای کوهرنگ، شرایط بارشها حتی نسبت به سال خشک پارسال، مناسب نیست و عمق و تراکم برف نیز پایینتر است، همچنین بارشها نسبت به پارسال کاهش یافته است.
وی به برخی نگرانیها نسبت به کاهش کیفیت آب سد زایندهرود اشاره کرد و گفت: اگرچه با افزایش دمای هوا تبخیر آب افزایش مییابد، اما با آب شدن ذخیره برفی پشت سد، ورودی سد افزایش مییابد.
موسوی درباره نگرانیها نسبت به ذخیره فعلی سد زایندهرود، تاکید کرد: اولویت اکنون تامین آب شرب است، البته مشابه شرایط فعلی سد زایندهرود را در سال ۹۵ تجربه کردیم که بارشهای سنگین بهمنماه جبران بی بارشی ماههای قبل را کرد.
وی افزود: در حال حاضر ورودی سد زاینده رود ۷.۵ مترمکعب بر ثانیه و خروجی آن ۱۲ مترمکعب بر ثانیه است.
مدیر سد زایندهرود درباره اینکه چرا ورودی سد زاینده رود با وجود بارشها همچنان رو به کم شدن است، گفت: در مقطعی که بارشها وجود داشت ورودی سد بیشتر شد، اما با سرمای هوا و قطع بارشها ورودی سد زایندهرود به همان عدد قبلی رسید، البته ورودی سد زاینده رود در ۵۱ سال اخیر تنها یک سال از این میزان کمتر بوده است.
وی درباره فعالیت نیروگاه سد زایندهرود، توضیح داد: در حال حاضر برای حفظ کیفیت آب، نیروگاه سد زاینده رود را همچنان در مدار نگه داشتهایم تا از تراز بالاتری تخلیه آب داشته باشیم.
موسوی گفت: تا زمانی که تراز نیروگاهی را حفظ میکنیم در بحث کیفیت آب اصفهان نگرانی کمتری داریم، البته اگر حتی نیروگاه نیز از مدار خارج شود، با پایشهایی که میشود، بر حفظ کیفیت آب تاکید داریم و به طور قطع با تداوم بارشها شرایط سد زایندهرود بهتر خواهد شد.
وی به وضعیت سد زایندهرود اشاره کرد و گفت: به طور قطع با این میزان ذخیره سد زاینده رود باید طرح و برنامه خاص و مشخصی برای احیای این رودخانه داشته باشیم و اگر هر بارگذاری جدیدی در استانهای اصفهان و چهارمحال و بختیاری داشته باشیم، باید منابع آن از قبل تامین شود.
مدیر سد زایندهرود گفت: در حال حاضر زاینده رود وضعیت شکنندهای دارد و نباید هیچ بارگذاری جدیدی بر روی آن انجام شود، همچنین طرحهای آبخیزداری اگر منجر به توسعه کشت شود، خود نوعی بارگذاری جدید است بنابراین باید فکری به حال آن کنیم.
دیدگاه / پاسخ
موارد مرتبط
محبوبترین مطالب
مجموعه ها
خبرنامه
با عضویت در خبرنامه از جدیدترین اخبار روز مطلع شوید!