
سد زایندهرود تنها ۲۵ درصد آب دارد
به گزارش الماس خبر به نقل از خبرگزاری فارس، سید مجتبی موسوینایینی، مدیر بهرهبرداری و نگهداری از سد و نیروگاه زایندهرود و کوهرنگ اظهار کرد: براساس آمار مقایسهای از ابتدای سال آبی جاری تا تاریخ ۲۸ تیر، میزان ورودی به سد برابر با ۸۳۰ میلیون مترمکعب بوده است، این مقدار در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته(۹۳۴ میلیون مترمکعب) نشاندهنده کاهش ۱۱ درصدی و نسبت به متوسط بلندمدت (۱۲۴۱ میلیون مترمکعب) کاهشی ۳۳ درصدی دارد.
وی افزود: در تاریخ یاد شده، حجم آب موجود در سد به ۳۱۳ میلیون مترمکعب رسیده که نسبت به حجم ثبت شده در زمان مشابه سال گذشته (۴۵۸ میلیون مترمکعب) کاهش ۳۲ درصدی و نسبت به متوسط بلندمدت(۹۰۱میلیون مترمکعب) کاهش ۶۵ درصدی را نشان میدهد.
موسوی نایینی بیان کرد: خروجی سد از ابتدای سال آبی تا ۲۸ تیر، برابر با ۸۱۰ میلیون مترمکعب بوده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۹۱۷ میلیون مترمکعب) ۱۲ درصد و نسبت به متوسط بلندمدت (۱۱۲۶ میلیون مترمکعب) ۲۸ درصد کاهش داشته است.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از سد و نیروگاه زایندهرود و کوهرنگ گفت: میزان بارش در ایستگاه چلگرد تا ۲۸ تیر، ۹۷۰ میلیمتر ثبت شده که در مقایسه با سال گذشته (۱۱۵۹ میلیمتر) کاهش ۱۶ درصدی و نسبت به بلندمدت (۱۳۷۹ میلیمتر) کاهش ۳۰ درصدی را نشان میدهد.
وی افزود: درحالحاضر، تنها ۲۵ درصد ظرفیت سد پُر شده، در حالی که این عدد در متوسط بلندمدت در همین بازه زمانی۷۳ درصد بوده است.
موسوی نایینی ادامه داد: با توجه به دادههای تاریخی، حجم فعلی سد در رتبه چهلونهم از میان ۵۴ سال گذشته قرار دارد؛ به این معنا که تنها در چهار سال از ۵۴ سال گذشته، حجم آب سد در ۲۸ تیر کمتر از میزان کنونی بوده است.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از سد و نیروگاه زایندهرود و کوهرنگ تصریح کرد: همچنین ورودی سد نیز در رتبه ۴۷ قرار دارد که نشان میدهد در دوره ۵۴ ساله بهرهبرداری سد تنها در هفت سال ورودی کمتری تا این تاریخ نسبت به سال جاری ثبت شده است.
وی با اشاره به شرایط موجود تأکید کرد: برای عبور ایمن از سال آبی باید کاهش مصرف و صرفهجویی حداکثری در تمامی بخشها و در تمامی استانها در دستور کار قرار گیرد.
میانگین بارندگی در استان از مهر سال گذشته تاکنون۱۱۶ میلیمتر ثبت شده که با کاهش ۴۰ درصدی بارش نسبت به میانگین بلندمدت و کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدی بارشها در مناطق مرکزی، شرق و جنوب استان نسبت به بلند مدت روبرو بوده است.
بر اساس شاخصهای خشکسالی تمامی مناطق استان مواجه با کم آبی و خشکسالی است.
سد زایندهرود بهعنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمینکننده آب شرب، محیطزیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، در سال ۱۳۴۹ بهرهبرداری شد، این سد قوسی شکل در۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
مجموع اراضی زراعی قابل کشت استان حدود ۴۸۵ هزار هکتار است که بدلیل کمبود منابع آبی و خشکاندن زایندهرود بخش قابل توجهی از آن زیر کشت نمیرود.
دیدگاه / پاسخ
موارد مرتبط
محبوبترین مطالب
مجموعه ها
خبرنامه
با عضویت در خبرنامه از جدیدترین اخبار روز مطلع شوید!