حالت شب
  • Sunday, 13 July 2025
صدور ۹۵۴ مجوز برای استخراج مواد معدنی در اصفهان

صدور ۹۵۴ مجوز برای استخراج مواد معدنی در اصفهان

اصفهان- ایرنا- سرپرست اداره کل صمت استان اصفهان گفت: تاکنون ۹۵۴ پروانه بهره‌برداری برای استخراج مواد معدنی مانند آهن، مس، سرب، روی، طلا و سنگ های تزیینی در این استان صادر شده که ۷۴۷ فقره فعال و ۲۰۷ فقره از آن غیر فعال است.

صادق کرمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین ۳۶۰ پروانه معدنی در بخش‌های اکتشاف تاکنون در این استان صادر شده که شامل ۳۰۰ پروانه اکتشاف و ۶۰ گواهی کشف معدنی است.

وی ادامه داد: استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال رتبه نخست، تعداد کل معادن دارای مجوز پروانه بهره‌برداری رتبه دوم، میزان ذخیره قطعی رتبه سوم و میزان استخراج اسمی رتبه پنجم کشور را دارد.

سرپرست اداره کل صمت اصفهان اظهار داشت: ذخیره قطعی معادن این استان بیش از سه میلیون و ۴۰۱ هزار تن است.

وی با بیان اینکه این استان از نظر معادن جایگاه خوبی را در کشور از آن خود کرده است، خاطرنشان کرد: حدود ۵۰ درصد معادن استان اصفهان در زمینه تولید سنگ‌های تزیینی فعالیت دارند و انواع سنگ‌های گرانیت، مرمریت و تراورتن های رنگی در این استان تولید می شود.

کرمی اضافه کرد: ظرفیت اسمی استخراج معادن استان سالانه ۶۱ میلیون تن انواع مواد معدنی است اما به‌صورت واقعی نزدیک به ۵۵ میلیون تن استخراج می‌شود.

وی بیان کرد: بیش از هشت هزار و ۶۰۰ نفر در معادن استان اصفهان مشغول به کار هستند و البته به طور غیر مستقیم به ازای هر یک شغل در معادن ۱۰ تا ۱۲ شغل ایجاد می‌شود.

سرپرست اداره کل صمت اصفهان افزود: افزون بر ۲ هزار و ۳۶ میلیارد ریال حقوق دولتی معادن در سه ماهه امسال در این استان وصول شد.

حقوق دولتی به درآمد دولت ناشی از استخراج، بهره‌برداری و برداشت از هر ماده یا مواد معدنی گفته می‌شود.

وی گفت: سال گذشته نیز ۹ هزار و ۱۴۸ میلیارد ریال حقوق دولتی معادن استان وصول و به خزانه کشور واریز شد.

به گزارش ایرنا، اصفهان با بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی، صنعتی‌ترین استان کشور به شمار می‌آید.

این استان یکی از قطب‌های معدنی و صنایع وابسته به آن در کشور است و ۷۴۷ معدن فعال با اشتغال بیش از ۸۵۰۰ نفر و سرمایه‌گذاری ثابت ۶ هزار و ۸۹۰ میلیارد ریال دارد.

سهم اصفهان در صنعت کشور ۱۱ درصد، سرمایه‌گذاری ۱۰ درصد و اشتغال صنعتی ۸ درصد و رتبه این منطقه در طرح‌های نیمه‌تمام صنعتی و تعداد معادن کشور، اول و از نظر ذخایر معدنی، سوم است.

دیدگاه / پاسخ