
مرحله نخست طرح کیفیسازی پالایشگاه اصفهان، سال آینده افتتاح میشود
اصفهان- ایرنا - مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان گفت: مرحله نخست طرح موسوم به «RHU» بهعنوان یکی از مهمترین طرحهای کیفیسازی این پالایشگاه، تا پایان سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامرضا باقری دیزج روز دوشنبه در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت اصفهان در سالن اجتماعات شهرک«شهید محمد منتظری» افزود: این طرح با بیش از ۷۰ درصد پیشرفت و با هدف حذف ناخالصیها و کاهش گوگرد موجود در تهماند بُرجهای تقطیر با سرمایهگذاری ۵۸۰ میلیون یورو در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه روند اجرای این طرح زیست محیطی بصورت منظم مورد بررسی قرار میگیرد، ادامه داد: در زمان حاضر میزان ناخالصی گوگرد، فلزات و سایر آلایندههای مازوت در این پالایشگاه ۳.۵ درصد است که با راهاندازی واحد «RHU»، این میزان به ۰.۵ درصد کاهش پیدا میکند.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان گفت: طرح «RFCC» نیز بهعنوان یکی دیگر از طرحهای این مجموعه با هدف تولید فرآوردههای سبک از محصولات سنگین و تولید محصول جدید پروپیلن با سرمایهگذاری ۸۸۶ میلیون یورو با ۲۷ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است که تا پایان سال ۱۴۰۸ به بهرهبرداری میرسد.
وی اضافه کرد: اجرای این طرح بطور سالانه سودآوری ۲۶۴ میلیون یورویی برای مجموعه بدنبال خواهد داشت و امکان ورود به زنجیره ارزش پروپیلن از ویژگیهای خاص اجرای آن است.
باقری خاطرنشان کرد: احداث واحد «KHT»، احداث تصفیه گاروئیل «DHT»، احداث «یوتیلیتی» و تکمیل مخازن طرح جامع، احداث بازیابی گاز «LPG» و ساخت واحد بازیابی گاز هیدروژن «PSA» از دیگر پروژههای کیفیسازی هلدینگ پتروپالایش اصفهان محسوب میشود.
وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران حاضر در این جلسه در باره توجیهپذیر بودن طرح انتقال آب از جنوب به مرکز کشور گفت: حیات و ممات پالایشگاه اصفهان به آب وابسته است و در صورت قطع این ماده حیاتی، پالایشگاه هم تعطیل میشود.
باقری افزود: در حالت عادی باید ارزش افزوده چیزی را مورد توجه قرار دهیم اما موضوع آب برای ما حکم حیات و ممات دارد و بسیار ارزشمند است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان اظهار کرد: مهندسی ارزش و ارزش افزوده، زمانی مطرح میشود که گزینههای دیگری داشته باشیم اما در شرایط کنونی جایگزین دیگری برای انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس نداریم.
وی با اشاره به اینکه پالایشگاه اصفهان سالانه هشت میلیون مترمکعب مصرف آب دارد که در آینده میتوانیم این مقدار را از طریق دریا جایگزین کنیم، بیان کرد: اقدامات لازم از جمله صرفهجویی، اجرای پروژههای بازیافت، تصفییه و دریافت پساب از شاهین شهر انجام شده است و امروز تنها راه ما جایگزینی آب است و راه دیگری وجود ندارد.
باقری گفت: تبدیل شدن به «پالایشگاه سبز» یکی از اهداف ماست و باید بر اساس پروتکلهای پاریس تمام گازهای گلخانهای خود را کنترل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در زمان حاضر تولیدات «COx» ،«NOx» و «SOx» در کورههای پالایشگاه اصفهان در حد مُجاز است و با اجرای طرح پروژه تصفیه نفت سفید، ۴۰ تُن گوگرد از آسمان کلانشهرها و کشور حذف خواهد شد.
مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان گفت: ۳۰۰ تُن گوگرد موجود را در پروژه تصفیه نفت کوره، از نفت کوره حذف خواهیم کرد و میزان گوگرد نفت کوره به زیر نیم درصد خواهد رسید.
وی با بیان اینکه تمام محصولات تولیدی پالایشگاه اصفهان دارای استاندارد «یورو پنج»میشود،اضافه کرد: در زمان حاضر بنزین و گازوئیل به این استانداردها رسیده است و نفت کوره نیز در آینده نزدیک به استاندارد یورو پنج و همچنین کورههای پالایشگاه به استاندارد «ای پی» آمریکا خواهد رسید و ما بر اساس استانداردهای محیط زیست حرکت خواهیم کرد.
به گزارش ایرنا، مرحله نخست انتقال آب از دریای جنوب به اصفهان با انتقال ۷۰ میلیون مترمکعب آب از خلیج فارس آغاز شد. در مرحله جاری، پالایشگاه و صنایع شمال اصفهان از این آب بهرهمند میشوند و ظرف روزهای آتی، فولاد مبارکه و صنایع جنوبی استان نیز به این منبع دسترسی پیدا خواهند کرد.
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت اصفهان برای سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند۱۴۰۳ با حضور تعدادی از سهامداران در سالن اجتماعات شهرک شهید محمد منتظری برگزار شد.
پالایشگاه اصفهان با حدود ۳۰ نوع فراورده نفتی اصلی و ویژه در منطقهای به مساحت ۳۴۰ هکتار در شمال غربی اصفهان واقع و ظرفیت آن حدود ۳۷۵ هزار بشکه در روز است.
روزانه حدود ۱۴ میلیون لیتر بنزین «یورو ۵» و ۲۳ میلیون لیتر گازوییل «یورو ۵» در این پالایشگاه تولید میشود.
حدود ۲۵ درصد از سوخت مورد نیاز کشور از جمله بنزین و گازوییل در پالایشگاه اصفهان تولید میشود و ۱۷ استان در زمینه سوخت به این پالایشگاه وابسته هستند.
دیدگاه / پاسخ
موارد مرتبط
محبوبترین مطالب
مجموعه ها
خبرنامه
با عضویت در خبرنامه از جدیدترین اخبار روز مطلع شوید!