حالت شب
  • Monday, 20 October 2025
صنعت غذایی نیازمند استقلال حرفه‌ای مسوولان فنی است

صنعت غذایی نیازمند استقلال حرفه‌ای مسوولان فنی است

اصفهان-ایرنا- رییس انجمن مسوولان فنی صنایع غذای، آرایشی و بهداشتی استان اصفهان، گفت: صنعت غذایی کشور نیازمند استقلال حرفه‌ای مسوولان فنی و بازنگری قوانین است تا سلامت جامعه تضمین شده و کیفیت محصولات ارتقا یابد.

به گزارش ایرنا، نرگس نادیان روز دوشنبه در نشست خبری همایش صنعت غذا هشتمین سال روز جهانی غذا را فرصتی برای فرهنگ‌سازی و همکاری در زنجیره غذایی سالم، پایدار و منصفانه دانست و گفت: شعار امسال «دست به دست برای غذای بهتر و آینده بهتر» نشان‌دهنده اهمیت نقش مسوولان فنی در تمام مراحل تولید و تضمین سلامت مواد غذایی است.

وی گفت: هر محصول سالمی که به دست مردم می‌رسد، نتیجه دقت، تعهد و دانش مسوولان فنی است و آنان در تمام مراحل تولید، بسته‌بندی، کنترل کیفیت و بهداشت نقش حیاتی دارند و بدون توقف برای حفظ سلامت جامعه فعالیت می‌کنند.

رییس انجمن مسوولان فنی صنایع غذایی استان افزود: در روز جهانی غذا، علاوه بر اهمیت تولید و مصرف مسوولانه، لازم است به شرایط صنفی مسوولان فنی نیز توجه شود زیرا بسیاری از آنان با قراردادهای کوتاه‌مدت چند ماهه فعالیت می‌کنند و پرداخت‌های حقوقشان به تأخیر می‌افتد که این امر استقلال و توانایی نظارت مؤثر بر فرآیندهای تولید را محدود می‌کند.

نادیان با بیان اینکه حمایت از مسوولان فنی یعنی حمایت از سلامت مردم، تاکید کرد: مدیران صنایع، نهادهای تصمیم‌گیری و دستگاه‌های اجرایی باید با بازنگری در قوانین مربوط به مواد خوراکی و آشامیدنی، جایگاه مسوولان فنی را تقویت کنند تا صنعت غذایی اعتماد عمومی را حفظ کند و به عنوان بخشی از امنیت غذایی کشور باقی بماند.

وی در مورد مصرف مواد غذایی توضیح داد: در این حوزه ۲ موضوع مهم تولید بهداشتی و میزان مصرف وجود دارد، مصرف بیش از حد هر ماده غذایی، حتی مواد مغذی مانند ویتامین‌ها عوارض دارد، بنابراین مصرف مواد غذایی باید متعادل باشد و تبلیغات هم نباید باعث مصرف بیش از حد شود.

تولید قانونی، پیشران امنیت غذایی کشور است

رییس انجمن صنایع غذایی اصفهان نیز در این نشست تولید کنندگان قانونی را پیشران امنیت غذایی کشور دانست و از برگزاری همایش ملی صنعت غذا به عنوان فرصتی برای شفاف سازی، رفع چالش‌ها و فرهنگ‌سازی در صنعت غذایی نام برد.

مسعود بختیاری افزود: همه واحدهای تولیدی موظف به حضور مسوول فنی تایید صلاحیت شده هستند و هدف تولید کنندگان ارائه محصولات سالم، ایمن و باکیفیت است.

وی تاکید کرد: آنان با بهره‌گیری از تکنولوژی روز دنیا و رعایت استانداردهای ملی، کشور را از واردات محصولات غذایی بی‌نیاز کرده‌ و امنیت غذایی را تأمین می‌کنند.

بختیاری افزود: این همایش هر سال با حضور تشکل‌های صنفی، نمایندگان مجلس و مسوولان ملی برگزار می‌شود و امسال نیز با هماهنگی سازمان غذا و دارو و وزارت صمت، این رویداد در سطح ملی برگزار خواهد شد.

رییس انجمن صنایع غذایی اصفهان با اشاره به افزایش بیماری‌های غیرواگیر در کشور گفت: راهکار مقابله با این بیماری‌ها پاک کردن صورت مساله نیست، بلکه فرهنگ‌سازی از کودکی شروع می شود و باید ذائقه نسل جدید را به سمت مصرف کمتر نمک، شکر و روغن هدایت کنیم.

بختیاری تأکید کرد: انتشار شایعات در فضای مجازی می‌تواند اعتماد عمومی به صنعت غذا را خدشه‌دار کند و اگر گزارشی از تخلفی وجود دارد، باید با بررسی و راستی آزمایی اقدام قانونی شود.

به گزارش ایرنا، همایش بزرگ صنعت غذا صبح پنجشنبه با حضور مسوولان ملی و استانی در مرکز همایش های سیتی سنتر اصفهان برگزار خواهد شد.

دیدگاه / پاسخ