حالت شب
  • Wednesday, 05 February 2025
قنات هایی که به خشکی کامل رسیده است

قنات هایی که به خشکی کامل رسیده است

 مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: هیچ سالی مانند ۱۴۰۰ با روند کاهشی آب قنات روبه رو نبوده ایم و این موضوع تاثیر مستقیم بر کشاورزی و کشت و کار در مناطق مختلف دارد.

مجید امینی درگفتگو با خبرنگار باخبرباش اظهار داشت: امسال برای بازسازی و مرمت ۴۵۵ رشته قنات در استان برنامه ریزی شده است که البته به تامین اعتبار و تخصیص آن نیاز دارد.

وی با بیان اینکه بازسازی و احیای قنات از جمله فعالیت‌هایی است که برای تامین آب در مناطق گوناگون انجام می‌شود، افزود: چهار هزار و ۷۰۰ رشته قنات در استان وجود دارد که بسیاری از این تعداد قنات آب ندارد و بی استفاده مانده است..

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی اصفهان افزود: لایروبی، بهسازی و مرمت خرابی‌های قنات‌ها به آبدهی آنها کمک می‌کند و بخشی نیز از طریق لوله گذاری به چرخه تامین باز می‌گردد.

وی با تاکید بر افت چشمگیر حجم آب در این منابع آبی گفت: بازسازی و مرمت مناطقی در اولویت قرار می‌گیرد که در پایین دست آنها باغ وجود دارد تا بتوان برای آبیاری درختان از این منبع آب زیرزمینی استفاده کرد.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اعلام کرد: استان اصفهان با داشتن ۵۶۸ هزار هکتار زمین کشاورزی ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را داراست.

وی تصریح کرد: بدلیل بارش‌های نه چندان موثر در یک سال اخیر و افزایش گرمای هوا، میزان آبدهی قنات‌های این استان به حدود نصف کاهش پیدا کرده است.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: متوسط دِبی قنات‌های استان اصفهان در سال‌های گذشته حدود ۳.۵ لیتر بر ثانیه بود که این رقم اکنون به بالغ بر ۱.۷ لیتر رسیده است.

دیدگاه / پاسخ