میزان بارش ها در اصفهان 40 درصد کاهش یافته است
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان از بارشهای دیرهنگام در پاییز امسال خبر داد و گفت: بارشهای پاییز در حد کمتر از نرمال و عمدتا مربوط به نیمه دوم پاییز خواهد بود. پیش بینی ها نشان می دهد بهبود بارش ها را در فصول سرد و از نیمه های زمستان خواهیم داشت.
به گزارش باخبرباش ، حمیدرضا خورشیدی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به وضعیت بارش در سال آبی جاری در کشور، اظهار کرد: از ابتدای سال آبی جاری یعنی اول مهرماه ۹۹ تا چند روز قبل، اختلاف میان بارش تجمعی و بلندمدت در کل کشور وجود دارد و بیشتر نقاط کشور بارش های خوبی نسبت به بلندمدت دریافت نکرده و وضعیت منفی دارند. استان اصفهان نیز ۳۰ درصد از بارش بلندمدت را بیشتر دریافت نکرده است.
وی با اشاره به وضعیت بارش های استان اصفهان از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، گفت: بیشتر ایستگاه ها بارش هایی که باید دریافت می کردند را دریافت نکرده اند و بیشتر نمودارها منفی است. بارش های سال آبی جاری نسبت به بلندمدت تامین نشده و برخی شهرستان ها حتی به ۵۰ درصد از بارش ها نرسیده اند، درحالی که سال آبی در حال اتمام است.پ
کاهش 40 درصدی بارش ها در بلند مدت
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به بارش ۱۰۹ میلیمتر باران در سال آبی جاری استان، افزود: میانگین بارش های استان تا ۱۰ شهریور سال گذشته ۱۶۵ میلیمتر بود و این عدد در بلندمدت ۱۵۶ میلیمتر بوده است. بر این اساس می توان گفت نسبت به سال آبی گذشته ۳۴ درصد و نسبت به بلندمدت ۳۰ درصد کاهش بارش داشته ایم.
وی خاطرنشان کرد: در ایستگاه کوهرنگ نیز میانگین بارش های سال آبی جاری ۸۲۱ میلیمتر و سال آبی گذشته هزار و ۱۷۷ میلیمتر بوده، درحالی که متوسط بلندمدت هزار و ۳۵۶ میلیمتر بوده است، بنابراین نسبت به سال آبی گذشته ۳۰ درصد و نسبت به بلندمدت ۴۰ درصد کاهش بارش داشته است.
خورشیدی با بیان اینکه از سال آبی ۸۵ تا امسال، سال های کم بارش و پر بارش داشته ایم، گفت: سال های کم بارش در استان تکرار شده، البته سال های پربارش مثل ۹۸-۹۷ نیز داشتیم.
وی با مقایسه دمای تابستان امسال نسبت به بلندمدت، گفت: بیشتر استان ها یک تا دو درجه سانتیگراد افزایش دما و تابستان گرم تری داشتند و میانگین دما نیز بالاتر از میزان نرمال بود. بیشتر نقاط استان اصفهان نیز افزایش دما داشتند و در مناطق غربی مثل بوئین میاندشت و خوانسار و فریدونشهر نیز دو تا سه درجه افزایش دما ثبت شده است.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه در یکسال اخیر بیشتر شهرستان های استان افزایش چشمگیر خشکسالی داشته اند، گفت: خشکسالی سال آبی جاری حتی بر روی خشکسالی ۱۰ ساله تاثیر گذاشته است. ۸۳ درصد از مساحت استان درگیر خشکسالی است و مساحت خشکسالی در دوره ۱۰ ساله به ۷۴.۶ درصد رسیده است.
بارش های پراکنده در مهرماه قابل توجه نیست
وی کم بارشی، بالا بودن میانگین دما، افزایش تبخیر سطحی، کاهش پوشش برف و کاهش رطوبت خاک را از عواملی برشمرد که باعث تشدید شرایط خشکسالی و تنش آبی شده و استان اصفهان را در وضعیت بسیار شدید خشکسالی قرار داده است.
خورشیدی با اشاره به اینکه پیش بینی هواشناسی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت است، تصریح کرد: پیش بینی کوتاه مدت از صحت و دقت بالایی برخوردار است و در بازه ۲۴ تا ۷۲ ساعت پیش بینی دقیقی ارائه می شود. پیش بینی میان مدت یا پیش آگاهی فصلی وضعیت کلی بارش را در سه دسته نرمال، کمتر از نرمال و بیشتر از نرمال تقسیم می کند و از یک ماه تا یک فصل است. پیش بینی های بلندمدت نیز معمولا به عنوان چشم انداز یاد می شوند و براساس سناریوهای اقلیمی، دهه های آتی را بررسی می کنند.
وی خاطرنشان کرد: در یک سال اخیر هشدارهای هواشناسی به صورت رنگ بندی ارائه می شود و رنگ زرد برای آگاهی بخشی، نارنجی برای آمادگی و قرمز بالاترین سطح و اقدامات ضروری است.
خورشیدی در مورد پیش بینی وضعیت بارش و دما در استان اصفهان، گفت: تا پایان شهریورماه جاری بارش قابل توجهی نداریم و افزایش میانگین یک تا دو درجه سانتیگراد بیشینه دما را خواهیم داشت اما کمینه دما در محدوده نرمال باقی می ماند.
وی با اعلام اینکه در مهرماه بارش های پراکنده ای خواهیم داشت که میزان آن قابل توجه نیست، گفت: طی این مدت دمای هوا یک تا یک و نیم درجه سانتیگراد فراتر از نرمال خواهد بود.
افزایش گرد و غبار در نیمه شرقی و مرکزی استان در نیمه دوم سال
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه پیش بینی های فصلی نشان می دهد بارش های پاییزی موثر بر منابع آب با تاخیر اتفاق می افتد، افزود: بارش های پاییز کمتر از نرمال خواهد بود و بیشترین کاهش بارش در پاییز مربوط به آبان ماه است، همچنین میانگین دما یک تا یک و نیم درجه سانتیگراد بالاتر از نرمال پیش بینی می شود.
وی با یادآوری اینکه کشور و استان اصفهان از گذشته نوسانات بارشی شدیدی داشته، توضیح داد: در ۶۰ سال اخیر همواره با ترسالی و خشک سالی دست و پنجه نرم کرده ایم که بخشی مربوط به تغییر اقلیم است، اما تغییرات اقلیمی سال های اخیر شدت نوسانات بیشتری داشته است. سال هایی که با بارش نرمال مواجه می شویم فراموش می کنیم کشور و استان اقلیم خشک و کم بارش دارد و برنامه ریزی ها و اقدامات باید با درنظر گرفتن اقلیم استان باشد.
خورشیدی اضافه کرد: تغییرات اقلیم سبب افزایش فراوانی و شدت وقوع حالت های حدی شده است؛ مثل امواج گرمایی، بارش های سیل آسا و خشکسالی که در آینده نیز خواهیم داشت.
وی با اشاره به گستردگی و شدت پهنه های خشکسالی در استان اصفهان، گفت: فروانی وقوع باد و گرد و غبار در نیمه شرقی و مرکزی استان افزایش خواهد داشت، اما باتوجه به کاهش سرعت باد، پدیده گرد و غبار شدت کمتری دارد.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه الگوهای هواشناسی در ایجاد، ماندگاری و توزیع و پراکندگی آلاینده ها نقش بسزایی دارد و به طور مستقیم باعث افزایش و شدت آلاینده ها می شوند، افزود: در سال آبی جاری به سبب رکود نسبی جو و افزایش روزهای پایدار، روزهای ناسالم بیشتری نسبت به سال قبل داشتیم.
تدابیر لازم برای کشت دیم در اصفهان پیش بینی شود
وی با بیان اینکه باتوجه به پیش بینی کاهش فعالیت سامانه های جوی، شرایط آلایندگی هوا در پاییز ۱۴۰۰ در استان اصفهان فراهم است، گفت: انتظار روزهای آلاینده را در پاییز امسال داریم، اما با نزدیک تر شدن به شرایط می توانیم پیش بینی دقیق تری داشته باشیم.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان درباره پیش بینی فصلی وضعیت بارش ها در سال آبی جاری در استان اصفهان گفت: بارش ها برای پاییز دیرهنگام است و کل پاییز شرایط در حد کمتر از نرمال پیش بینی می شود، ضمن اینکه بارش های عمدتا مربوط به نیمه دوم پاییز خواهد بود.
وی ادامه داد: آخرین پیش بینی ها نشان می دهد بهبود بارش ها را در فصول سرد و از نیمه های زمستان خواهیم داشت که امیدواریم شرایط بهتر شود اما تا دی ماه بارش قابل توجهی دیده نمی شود.
خورشیدی با توجه به وقوع دیرهنگام بارش های موثر در سال آبی جاری، توصیه کرد تدابیر لازم برای کشت دیم در استان پیش بینی شود و گفت: در مناطقی که کشت دیم سال ها است انجام می شود باید دو تا سه هفته دیرتر از زمان تقویم منطقه اقدام به کشت دیم کنند، اما در مناطقی که دیم خیز نیست توصیه می کنیم اصلا کشت دیم انجام نشود.
دیدگاه / پاسخ
موارد مرتبط
محبوبترین مطالب
مجموعه ها
خبرنامه
با عضویت در خبرنامه از جدیدترین اخبار روز مطلع شوید!