هر لحظه امکان فرونشست زمین در اصفهان میرود
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان گفت: بدلیل برداشت هشت میلیارد مترمکعبی از آبخوانهای زیرزمینی استان، اگر زلزلهای به قدرت ۲ ریشتر در منطقه رُخ دهد، عوارض ناشی از آن معادل زمین لرزه ۶ ریشتری خواهد بود.
نعمتالله اکبری افزود: بدلیل برداشت بیرویه از آبخوانها(سُفرههای آبهای زیرزمینی)، هر لحظه امکان فرونشست زمین در استان وجود دارد بطوری که وقوع زمین لرزه ۲ ریشتری به اندازه سه برابر خسارت ببار میآورد.
وی اظهار داشت: با وجودی که طبق سند آمایش سرزمین، اجازه بارگذاری و ساخت و ساز جدید را در مناطقی که با خطر جدی فرونشست زمین مواجه است، داده نمیشود اما همچنان شاهد این تخلف هستیم.
وی با بیان اینکه صدور یا عدم صدور مجوز به دست ما و برخورد با مُتخلفان با دیوان محاسبات است، ادامه داد: در برخی از مناطق استان تا ۷۰ درصد هم شاهد فرونشست زمین هستیم.
ضرورت جلوگیری از برداشت بیرویه آب توسط شخصیتهای حقوقی و حقیقی
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان اضافه کرد: خطر فرونشست زمین در مناطقی که بیش از حد مُجاز از آبهای زیرزمینی برداشت شده مثل شرق اصفهان، شهر دامنه(از توابع فریدن) و دشت مهیار(در۳۰ کیلومتری جنوب اصفهان) و بارگذاری روی گُسلهای این مناطق، امکان فرونشست زمین را در هر لحظه ممکن کرده است.
وی در پاسخ به این سووال که آیا خطر فرونشست زمین به مرکز شهر اصفهان نیز کشیده شده است یا خیر، گفت: در سمت دولتآباد و شاهین شهر و همچنین حوالی زایندهرود که شاهد تخلیه جدی آبهای زیر زمینی و احداث چاههای غیرمُجاز هستیم، با این پدیده مواجهیم.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان گفت: خطر آلودگی هوا بدلیل قابل مشاهده بودن، لمس شده اما هیچکس خطر جدی فرونشست زمین را جدی نمیگیرد.
مخالفت با "هاب لجستیکی" در راهآهن اصفهان
اکبری اضافه کرد: لازم است جلوی برداشت بیرویه آب توسط شخصیتهای حقیقی و حقوقی گرفته شود و برای جبران این برداشتها اقدام عاجلی صورت گیرد، هرچند برای جبران بسیار دیر است.
وی گفت: بارها با بارگذاری جدید در مناطق در معرض خطر فرونشست مخالفت کردیم اما این شخصیتها آن را برنتابیدند بطوری که چند سال پیش با همکاری محیط زیست از احداث کارخانه کمپوست در سرچشمه دهاقان واقع روی گُسل منطقه ممانعت کردیم تا از وقوع یک فاجعه بزرگ پیشگیری شود.
اکبری با اشاره به مخالفت سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با احداث مرکز "هاب لجستیکی" در راهآهن اصفهان یادآور شد: بهترین مکان برای احداث این مرکز که تمام فعالیتهای مرتبط با حمل و نقل در آن انجام میگیرد، شرق اصفهان مثل ناحیه اردستان، نایین و سمت کوهپایه است.
دیدگاه / پاسخ
موارد مرتبط
محبوبترین مطالب
مجموعه ها
خبرنامه
با عضویت در خبرنامه از جدیدترین اخبار روز مطلع شوید!